Cadde Maltepe’de Çanakkale konseri

Maltepe’de Çanakkale konseri

15.03.2017 - 18:01 | Son Güncellenme:

Çanakkale Zaferi’nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi. Konserde Çanakkale’de şehit olanlar anıldı.

Maltepe’de Çanakkale konseri

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 'Çanakkale Zaferi' konseri düzenlendi. Konserde Serkan Boran, Nurşah Acun ve Elif Buse Doğan sahne aldı.

Haberin Devamı

Boran, 18 Mart 1915’de bütün imkansızlıklara rağmen Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığını belirterek, “Bu destanı yazan aziz şehitlerimizi böyle anlamlı bir günde gönlümüz sevgi, şükran ve minnet dolu olarak bir kez daha anıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Konserde Çanakkale Deniz Savaşı’nda yaşananları ve hikayeleri anlatan Çanakkale türküleri seslendirildi. Nurşah Acun, güçlü yorumuyla dinleyicilerin beğenisini topladı. TRT Müzik’te “Aşk İçin” isimli müzik programını hazırlayıp sunan Elif Buse Doğan da, sahne performansıyla büyük alkış aldı.