Gündem Maltepeliler, evde ücretsiz kişisel bakım hizmeti alıyor

Maltepeliler, evde ücretsiz kişisel bakım hizmeti alıyor

09.06.2016 - 12:48 | Son Güncellenme:

Maltepe Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde verdiği bakım ve kuaförlük hizmeti, yüzleri güldürüyor. Günde ortalama 10 kişinin faydalandığı hizmet, büyük ilgi görüyor.

Maltepeliler, evde ücretsiz kişisel bakım hizmeti alıyor

Maltepeliler, evde ücretsiz kişisel bakım hizmeti alıyor. Maltepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2 kadın ve bir erkek personelden oluşan ekiple, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik, saç-sakal ve kişisel bakım hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

Maltepe’de oturan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşların, düzenli periyotlarla evlerine gidilerek, kişisel bakımları yapılıyor. Günde ortalama on kişinin faydalandığı ve kişisel bakım hizmeti kapsamında saç, sakal, bıyık ve tırnak kesimi yapıyor. Ekipler talebe göre, manikür ve pedikür hizmeti de veriyor.

2 YIL İÇERİSİNDE, BİN 519 KİŞİ FAYDALANDI

Ücretsiz gerçekleşen hizmetten vatandaşlar düzenli olarak yararlanırken, kanser hastalarına haftalık bakım gerçekleşiyor. Belediyenin bu hizmetinden son 2 yıl içerisinde, bin 519 kişi faydalandı. Maltepe Belediyesi’nin evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, İdealtepe Mahallesi bulunan Maltepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurabiliyor.