Ankara Mamak 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Törenle Açıldı

Mamak 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Törenle Açıldı

14.07.2017 - 18:17 | Son Güncellenme:

.

Mamak 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Törenle Açıldı

Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı.
Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan ve halkın cesaretini simgeleyen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Tankların durdurulduğu Mamak Caddesi üzerinde 15 metre yüksekliğinde inşa edilen ve 249 şehidin birer yıldızla temsil edildiği anıtta, darbe girişiminde yaşanan kahramanlıkların görselleri ve 15 Temmuz gecesi sembolleşen isimlere de yer verildi. Açılış töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 15 Temmuz’un çok yönlü değerlendirilmesi ve araştırılması gerektiğini ama aynı zamanda gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğine dikkat çekerek, "15 Temmuz’da o tanklara, tüfeklere ve uçaklara karşı bu millet yüreğiyle ve bileğiyle sadece vatan ve bayrak için karşı durdu. Toplam 249 şehidimiz ve 2 bin 182 de gazimiz var. Bu anıtı tasarlarken yer olarak Mamak Caddesi’ni belirledik, çünkü bu caddenin bir anlamı var. Kolordu Zırhlı Birliklerden çıkan tanklar bu caddeyi kullanarak Genelkurmay Başkanlığına gitmişlerdi ve Mamaklı vatandaşlarımız da tanklardan dört tanesini burada durdurmuştu. Ayrıca anıtın tasarımında 249 yıldız bulunuyor, bunlar şehitlerimizi temsil ediyor. Bir tarafında ise darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in ve Şerife Bacı’nın simgesi de yer alıyor. Bu anıtı ilçemize kazandırdık ki gelecek kuşaklara ve gençlerimize anlatmalıyız ki bir daha böyle bir kalkışmayla karşılaşmayalım" ifadelerinde bulundu.

"O gece ihanet ne kadar büyükse, kahramanlık da o kadar büyüktü"
"O gece, şanlı Türk ordusunun üniformasını üzerine geçirerek kirleten, aziz milletimizin vergileriyle alınmış tankları ve tüfekleri milletimize doğrultan, FETÖ’nün gözünü kan bürümüş teröristlerinin, altına imzasını atmış olduğu kanlı darbe girişiminin birinci yıl dönümü" diyerek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise, o gece milletin altına imza atmış olduğu tarihlere bir yenisini daha eklediklerini belirtti. Şahin, bu toprakların seçimle iş başına gelen, 15 Temmuz’un baş gazisi Cumhurbaşkanının çağrısıyla ve milletin feraseti ve cesaretiyle bu kanlı darbe girişiminin engellendiğini ifade ederek, "Gözünü kan bürümüş hainlere tarihi bir cevap verildi. O gece ihanet ne kadar büyükse, kahramanlık da o kadar büyüktü. O darbeci hainler ibreti alem için gereken cezayı alacaklar ki bir daha hiçbir alçak bu topraklara göz dikemesin. Şehitlerimizin ruhunu şad etmek amacıyla yapılan bu anıt için belediye başkanımıza ve sanatçımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, şehit aileleri ve çok şayıda vatandaş da yer alırken, açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.