Ankara MAMAK’TAN CİZRE’YE KARDEŞ ELİ

MAMAK’TAN CİZRE’YE KARDEŞ ELİ

10.02.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

.

MAMAK’TAN CİZRE’YE KARDEŞ ELİ

AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörden etkilenen vatandaşlar için toplanan bir TIR insani yardım malzemesi, törenle Şırnak’ın Cizre ilçesine uğurlandı.
Teröre karşı operasyonların devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın koordinesinde gönderilen yardım TIR’larının 18.’incisinin uğurlandığı programa AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve teşkilat üyeleri katıldı. Yardım TIR’ında vatandaşların acil ihtiyaç duyduğu elektrikli ısıtıcıdan battaniyeye, kuru bakliyattan çocuk bezine ve çocuk mamasına kadar birçok malzeme bulunuyor.
TIR’ın terörden etkilenen vatandaşlar için yola çıktığını kaydeden AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, “Biz birlikte Türkiye’yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da böyle bir etkinliğe imza attık. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.
“KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Mamak Belediyesi olarak "nerede bir yardıma muhtaç varsa onun yanındayız" anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, daha önceki süreçlerde Bayırbucak Türkmenleri’ne Mamak’tan 7 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, "Bugün de Gündeydoğu’da ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanındayız" dedi. Akgül, “Kardeşlik duygusu bir vücudun azaları gibi olmayı gerektirir. Vatandaşlarımız alın terlerleriyle kazandıklarını Güneydoğu’daki terör mağduru kardeşlerine göndererek inançlarından doğan kardeşlik duygusunu gösterdiler. Bu duyarlılıktan dolayı AK Mamak teşkilatımıza ve destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti olarak Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve doğu-batı kardeşliğini göstermek adına yardım kampanyası başlattıklarının altını çizen Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da, “13 ilçemizde sokağa çıkma yasağı devam ediyor ve orada yaşayan vatandaşlarımız evlerini terk etmek durumunda kaldılar. Devletimiz tarafından güvenli yerlere ya da yakınlarının yanlarına yerleştirildiler. Devletimiz tarafından kiraları ödeniyor, sosyal yardımlaşma vakıflarımız aracılığıyla da ihtiyaçları gideriliyor. Bunun yanında başlangıçta 100 TIR’lık bir yardım kampanyası olarak düşünmüştük ve bugüne kadar 17 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdik. İhtiyaç olduğu sürece yardım kampanyamız AK Parti tarafından devam ettirilecektir. Bugünkü yardım TIR’ımız AK Parti Mamak İlçe Başkanlığımızın ve Mamak Belediyemizin kampanyası ile hazırlandı. Tüm Mamaklılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.