Antalya Manavgat'ta Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Manavgat'ta Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

29.12.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Manavgatta Kuran-I Kerimi Güzel Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizesi, Manavgat Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Manavgat Müftülüğü Konferans Salonu’nda Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Akseki’den 17 öğrencinin katıldığı yarışmanın birinciliğini Muratpaşa Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’ndan Arif Said Öztürk kazandı.
Yarışmanın jüri üyeliklerini Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, Müezzin Kayyım İsmail Urhan, İmam Hatip Hasan Hüseyin Güner, İmam Hatip Mustafa Yılmaz ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Memduh Şahin yaparken, Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir de yarışmayı izleyenler arasında yer aldı.
Yarışmaya katılan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’den farklı surelerden ayetler okuduğu yarışmada 94,2 puan alan Muratpaşa Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Arif Said Öztürk birinci oldu. Yarışmanın ikinciliğini Manavgat Yavuz Selim İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Yasin Çetin üçüncülüğünü ise Konyaaltı Halit Uluç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Buğrahan Can elde etti.
Yarışmaya katılan öğrencilere Manavgat Müftülüğü, Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (ANİMDER) ve Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla ve ANİMDER Başkanı Mustafa Emekli verdiler.
Kur’an-ı Kerim’i okuma şöleni izlediklerini ifade eden Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, yarışma organizasyonuna katkı veren herkesi kutladığını belirterek, “Çocuklarımızın eğitildiklerinde Kur’an-ı çok güzel okuyacaklarına eminim ama neticede Kur’an konuştu biz dinledik. Burada olmaktan çok mutlu oldum keyif aldım teşekkür ediyorum. Bütün katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum daha teşvik etmek gerekiyor, inşallah daha güzel yarışmalarda birlikte olacağız” dedi.
Yarışma jüri başkanlığını yapan Müftü Mustafa Atilla, öncelikle doğru okumayı esas aldıklarını belirterek, harflerin çıkış noktalarına, ses ve makama dikkat ettiklerini söyledi. Müftü Atilla, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bir Kuran-ı Kerim okuma yarışmasıydı. Yarışmaya İlçe Müftülüğü ev sahipliği yaptı. Jüri heyeti başkanlığımda din görevlilerimiz ve bir okul müdürümüzün jüri heyeti bu yarışmayı sonuçlandırdı, inşallah en doğru olanı seçmişizdir. Öğrencilerimizin hepsi başarılı okudular, güzel okudular Allah’ın Kelamını en güzel şekliyle okuyarak yarıştılar. İnsanlarımız, halkımız çok ilgi gösterdiler salonumuz dopdoluydu Sayın Kaymakamımız teşrif ettiler bizi onurlandırdılar. Güzel bir yarışma oldu” diye konuştu.
Jüri değerlendirmesini yaparken Şehit Uğur Yıldız İmam Hatip Ortaokulu ilahi grubu da çeşitli ilahileri seslendirdi.