Gündem Manavgat'ta tarihi tapınak sular altında kaldı

Manavgat'ta tarihi tapınak sular altında kaldı

25.10.2017 - 13:21 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde etkili olan sağanak ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden olurken, caddeler suyla doldu. Side Antik Kenti içersindeki Tyche Tapınağı ise su altında kaldı.

Manavgatta tarihi tapınak sular altında kaldı

Manavgat'ta dün gece aralıklarla şiddetini artıran sağanak, bölgede yaşamı olumsuz etkiledi. 20'den fazla ev ve işyeri için su baskını ihbarı yapılırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Manavgat Belediyesi ekipleri su baskınlarına müdahale çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezindeki bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Çetin Emeç Caddesi'nin bazı bölümlerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar geçmekte zorlandı. Araçların geçerken yol kenarına sürüklediği sel suları ise çevredeki apartmanların bodrum katlarına doldu.

TAPINAK SU ALTINDA KALDI

Manavgat'a bağlı Side Mahallesi'nde de sağanak etkili oldu. Gece boyu süren ve aralıklarla şiddetlenen sağanak sonrası Side Antik Kenti içinde yer alan Tyche Tapınağı ve sütunlu cadde su altında kaldı. Bölgede sağanak etkisini sürdürüyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte Manavgat'ta metrekareye 134 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.