Stil MANGO - Sonbahar / Kış 2010 Defilesi

MANGO - Sonbahar / Kış 2010 Defilesi

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sokak modasının en çok tercih edilen markalarından MANGO’nun 2010 Sonbahar –Kış Koleksiyonu Defilesi, Çırağan Sarayı’nda katılımcıların beğenisine sunuldu. Çırağan’ın karakteristik mimarisine defileye özel olarak eklenen dekorlarla moda kokulu bir hava verilmişti.Davet öncesindeki kokteylde ve defile sonrasındaki after-party’de katılımcılar, Boğaz’ın eşsiz manzarasına karşı çok güzel bir gece geçirdiler.

MANGO - Sonbahar / Kış 2010 Defilesi

Sokak modasının en çok tercih edilen markalarından MANGO’nun 2010 Sonbahar –Kış Koleksiyonu Defilesi, Çırağan Sarayı’nda katılımcıların beğenisine sunuldu. Çırağan’ın karakteristik mimarisine defileye özel olarak eklenen dekorlarla moda kokulu bir hava verilmişti.Davet öncesindeki kokteylde ve defile sonrasındaki after-party’de katılımcılar, Boğaz’ın eşsiz manzarasına karşı çok güzel bir gece geçirdiler. Tam anlamıyla 70’ler havasında geçen defilede, dökümlü kumaşlar, el örgüsü görünümlü hırkalar, yüksek bel etek ve pantolonlarla hakim bir British country tarzıyla; altın detaylar, ipek kumaşlar, fitilli kadifelerle 70’lerin ihtişamlı tarzını bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Uzun etek boylarıyla dökümlü elbiseler, yüksek belli flare pantolonlar, akıcı ipek üstler, kışın da gardropları terk etmeyeceğini gördüğümüz şortlar, farklı desenleri birbiriyle harmanlayıp kullanmak, ince kemerleri hırkaların üzerine takarak beli vurgulamak bu kış Mango koleksiyonunun ana hatlarını oluşturuyor.Maskülen bir Anjelica Huston havası esti podyumda. Maskülen ama aynı zamanda oldukça seksi, özgür ve rahat görünümlü… Country tarzının 70’lerin boho parçalarıyla birleştirerek, içine glamour detayları katarak oluşturulmuş koleksiyon.Annelerin gardroplarından 70’ler parçalarını çıkararak rahatlıkla kullanabilirsiniz.  Gece kıyafetlerinde siyah hakim olsa da saks mavisi, bezelye yeşili, fuşya, mor gibi canlı renkler de tercih edilmişti. Bu renklerde uzun elbiseler, dore detaylarla sunuldu. Glam ruhuna uygun olarak aksesuarlar altın rengi seçilmişti.Genel olarak koleksiyonun renkleri; camel, kiremit rengi, gri, denizci mavisi ve kahve tonlarıydı.

Haberin Devamı

Kombinleri yandan asmalı büyük-küçük postacı çantaları, gömlek üzerine takılan papyonlar, hırkaların üzerine bağlanan ince kemerler, salaş bereler ve fötr şapkalar tamamlamıştı.Mankenlerin saç ve makyajları oldukça doğal görünümlüydü.Bu da koleksiyonun özgür tarzına oldukça uygundu.Erkek koleksiyonunda ise; fitilli kadife, kargo pantolonlar, el örgüsü görünümlü dede hırkaları ve en çok öne çıkan aksesuarlar olarak da kasketler vardı. Koleksiyon iki farklı line’da ilerliyordu: City Workers ve Retro Mountain. City Workers; gri ve mavinin hakim olduğu, üniformayı şehirli bir ortamda yeniden yorumluyor.Retro Mountain ise, daha casual bir görünümde, dağ sporlarından ilhamını alıyor.Yıkanmış efektli ekose flanel kumaşlar, deri detaylar, fitiller, klasik çoban düğmeler göze çarptı.Renklerde genel olarak sonbaharla özdeşleşen; yeşil, çikolata kahvesi, camel, füme, hardal rengi vardı.Kolaksiyonda yer verilen kürk detaylar; kadınlarda yelek olarak kullanılırken, erkeklerde palto olarak kullanılarak, bu kış da kürkün yer bulacağını gösterdi.

Haberin Devamı

MANGO Defilesi, 2010 yılından 1970’lere adeta bir yolculuk yapmamızı sağlarken, annelerimizin gardroplarından 70’ler kıyafetlerini çalmamızı aklımıza taktı. MODAZON objektifine de işte bu görüntüler yansıdı...

Yer: Çırağan Sarayı

Yazarlar