Manisa Manisa'da Acemi Erler Yemin Etti

Manisa'da Acemi Erler Yemin Etti

25.02.2017 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

Manisada Acemi Erler Yemin Etti

MANİSA (AA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören 4 bin 405'i 1997/1 tertip, 366'ı kısa dönem olmak üzere 4 bin 771 acemi er, silah ve Türk bayraklarıyla donatılmış masaların çevresinde yemin etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenler ile geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapmış olan 18 Mehmetçik baba ve dedesi ile 34 acemi erin anne ve babasına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından belge, ödül ve hediyeleri verildi.

Haberin Devamı

Törende yaptığı konuşmada yemin eden askerlere seslenen Tugay Komutanı Albay Güvenç, "Asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü, Atatürkçü düşünce sisteminden mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi olan bağrından çıktığı yüce Türk Milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarımıza bırakacağınız manevi bir mirastır." dedi.

Program, tören geçişinin ardından sona erdi.

Vali, Tugay Komutanı ve diğer protokol üyeleri de asker ailelerinin yanına giderek onların heyecan ve sevinçlerine ortak oldular.