Manisa Manisa'da Jeotermal Kaynak İhalesi

Manisa'da Jeotermal Kaynak İhalesi

31.10.2017 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

Manisada Jeotermal Kaynak İhalesi

MANİSA (AA) - Manisa'nın Salihli ilçesinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli suların bulunduğu, jeotermal işletme ruhsatlı sahanın kiralanmasına ilişkin ihaleyi kazanan SANKO Holding ile Salihli Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Salihli Belediyesi adına kayıtlı 178 jeotermal işletme ruhsatlı sahasının kiralanmasına ilişkin geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanına ilişkin ihaleyi kazanan SANKO Holding ile belediye arasında sözleşme imzalandı.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıllık muhammen bedeli ilk 3 yıl için 150 bin lira, kalan 27 yıl için yıllık minimum 1 milyon 500 bin lira olan ihale ile belediyeye ciddi bir kazanç sağlandığını belirtti.

Jeotermal ısıtma sistemindeki ısıtma sorununun da ortadan kalkacağını ifade eden Kayda, şöyle konuştu:

"Söz konusu ihale ile belediyemiz yıllık 1 milyon 500 bin lira gelir elde edecek. Ayrıca ilgili sahada elektrik enerjisi üretimine başlandığında da belediyemiz bu elektrik satışından yine yüzde 8.7 oranında bir pay alacak. Bunun yanı sıra 30 yılın ardından hem bu firma tarafından açılan kuyular Salihli Belediyesi’ne kalacak hem de firmanın kullanmış olduğu su mevcut sistemimize dahil edilecek ve ısınma da yaşanan sorunlar ortadan kalkacak."

Haberin Devamı

SANKO Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu ise ilçeye yaptıkları yatırımlar ile istihdam sağlayacaklarını dile getirdi.