Manisa Manisa'daki Tkdk Desteklemeleri

Manisa'daki Tkdk Desteklemeleri

09.01.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

TKDK Manisa İl Koordinatörü Uslu: "Alaşehir ilçesine 20 bin metrekarelik alan üzerinde 1 milyon 600 bin lirası TKDK destekli, toplam 3 milyon 900 bin liralık soğuk hava deposu kuruldu. Hasat sonrası kayıpları azaltacak bu yatırımlar sayesinde hem üreticimiz hem de sektöre hizmet veren işletmelerimiz kazanacak."

Manisadaki Tkdk Desteklemeleri

MANİSA (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Alaşehir ilçesinde 20 bin metrekare alan üzerinde yarısı TDK destekli yaklaşık 4 milyonluk soğuk hava deposunun kurulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Manisa'da kurulan Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarında TKDK ile tanışan Alaşehirli girişimcinin, ilçesine TKDK desteği ile 20 bin metrekarelik alan üzerine 3 milyon 900 bin liraya soğuk hava deposu kurduğunu belirtti.

Girişimcilere her türlü desteği sağladıklarını kaydeden Uslu, açıklamasında, kurulan soğuk hava deposu ile ilçede özellikle hasat sonrası meyve ve sebzede yaşanan kayıpların önlenmesinin hedeflendiğini anlattı.

Uslu, açıklamasında, "Alaşehirli girişimci Özgür Minelliler'e 1 milyon 600 bin liralık hibe desteği sağlandı. Meyve-sebze sektörünün ilçede önemli yer tutmaktadır. Yapılan yatırım ilçe tarımına önemli katkı sağlayacak. Hasat sonrası kayıpları azaltacak bu yatırımlar sayesinde hem üreticimiz hem de sektöre hizmet veren işletmelerimiz kazanacak. Kısacası Manisa'mız kazanacak. Bu yıl içerisinde yeniden çağrı ilanına çıkarak proje başvurularını kabul edeceğiz ve ilgili sektör kaleminden destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İlçede başta çekirdeksiz üzüm olmak üzere birçok meyve ve sebzenin yetiştirildiğini aktaran girişimci Özgür Minelliler ise özellikle hasat sonrası meyve ve sebzelerin açıkta bekletilmesi sonucu bozulmaların bu yatırımla ortadan kalkacağını kaydetti.

Yatırımın Avrupa Birliği standartlarında olduğunu belirten Minelliler, "20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu soğuk hava deposunda 11 soğuk depo odası ve 2 nemli hızlı soğutma odası ve 1 ürün işleme odası bulunuyor." bilgisini verdi.