Manisa Manisa Kız Anadolu İhl Yıkılacak

Manisa Kız Anadolu İhl Yıkılacak

19.08.2018 - 18:31 | Son Güncellenme:

.

Manisa Kız Anadolu İhl Yıkılacak

MANİSA (AA) - Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin taleplere yeterli cevap verememesi nedeniyle yıkılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Manisa İmam Hatip Mezunları ve Sevenler Derneği (MİSDER) tarafından yapılan açıklamaya göre, yıkılacak binanın yerine 24 derslik lise ve 100 yataklı pansiyon yapılacak.

Okulun yıkılacağı haberini alan lisenin mezunları okul bahçesinde bir araya geldi, okul sıralarına oturarak eski günleri andı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MİSDER Başkanı Halil Aslan, imam hatip liselerinin kurulduğu günden bu yana milli ve manevi yönden milletine, vatanına ve İslam dinine hizmet eden birçok değerli ve önemli kişi yetiştirdiğini belirtti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise hayatının 32 yılının imam hatiplerde geçtiğini ifade ederek 3,5 milyonluk bir bütçe ile 24 derslik bir lise ve 100 yataklı öğrenci pansiyonu yapmayı planladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı ve Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, "Burada Allah'ın izniyle 24 derslik bir lise ve pansiyon yapılmış olacak. Yaklaşık 6 dönüm üzerinde yer alan iki binanın olduğu yere yapılacak. Bu konuda her türlü desteği veren Valimize, vekilimiz Murat Baybatur'a, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Çetin'e teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.