Ege Manisa sallanıyor! 20 günde 102 deprem

Manisa sallanıyor! 20 günde 102 deprem

21.04.2017 - 05:44 | Son Güncellenme:

Kentte son 20 gün içinde 2.0 ile 4.3 arasında değişen büyüklüklerde, toplam 102 deprem meydana geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan, “Fay hatlarındaki enerji boşalması” açıklaması yapıldı. Manisa Valisi Güvençer, olası bir depreme karşı hazırlıklı olduklarını söyledi

Manisa sallanıyor 20 günde 102 deprem

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi, Koldere Mahallesi’nde önceki gün saat 14.23’te meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki sarsıntı paniğe neden olurken, deprem korkusunu da tekrar gündeme getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre son 20 günde Manisa genelinde büyüklükleri 2.0 ile 4.3 arasında değişen 102 deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

‘Telaşa gerek yok’

2 Nisan’da Şehzadeler İlçesi Çavuşoğlu Mahallesi’nde 4.3 büyüklüğünde, 4 Nisan’da Hacıhaliller Mahallesi’nde 4.0 büyüklüğünde, 6 Nisan’da Çavuşoğlu Mahallesi’nde 4.0 büyüklüğünde ve son olarak da Saruhanlı ilçesinde 19 Nisan’da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremler korkuttu. Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Kerem Kadir Oğuz, sarsıntıların fay hatlarındaki enerji boşalmasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Oğuz, “Özellikle Turgutlu, Şehzadeler ile Saruhanlı tarafında depremler etkisini hissetirmeye başladı. Bunlar bir enerji boşalımı da olabilir; farklı fayların buraya aktardığı enerjiler de olabilir. Depremin ne zaman olacağını tartışmak yerine, binaların depreme karşı dayanıklılık durumunu tartışmalıyız. Manisa’daki binaların büyük bir kısmı, depremde büyük zarar oluşturabilecek dayanıksız zeminler üzerinde yer almaktadır.”

Haberin Devamı

‘Olası yıkıcı bir depreme hazırlıklıyız’

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, diğer illerde olduğu gibi Manisa’nın da büyük afetlere karşı acil eylem planının hazır olduğunu belirtti. Güvençer, “Allah göstermesin ama olası bir yıkıcı afet ile karşılaşılırsa, hem AFAD başkanlığı hem de Manisamız ile kurumlarımızdaki ekiplerimiz, müdahaleye hazır durumda. Şu anda Türkiye’de ve ayrıca bütün vilayetlerde çok uzun zamandır yenilenmiş Acil Afet Eylem Planı vardır. Bu plan çerçevesinde tüm kurumlar ve özel kurumlar görevlendirilmiş durumda. Öte yandan Manisa’da öyle bir durum olduğunda, ilimize yardımla mükellef çevre illerimiz de hazırlar” dedi.