Ege Manisa trafiği rahatlayacak

Manisa trafiği rahatlayacak

20.03.2018 - 01:31 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ayrılan özel hatta çalışacak olan elektrikli otobüsler hakkında bilgi verdi. Ergün, “Otobüslerin yılın son çeyreğinde hizmete girmesiyle trafik sorununu çözülecek” dedi.

Manisa trafiği rahatlayacak

Bir televizyon programında yayımlanan programa katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’yı elektrikli otobüsle tanıştıracaklarını belirtti. Ergün, “Özellikle trafik akışının pik yaptığı saatlerde, üzerinde çok sayıda aracın park ettiği güzergahlarda otobüsleri hizmete sokacağız” dedi.

Haberin Devamı

Trafiğin yoğun olduğu caddelere 2 bin 400 civarında araç park ettiğini ifade eden Başkan Ergun şöyle konuştu: Elektrikli otobüsler, arabaların park ettiği hat üzerinde çalışıcak. Şu andaki araçların gittiği yol yine kullanılmaya devam edecek. Bisiklet yolunun daha genişi gibi düşünebilirsiniz. Ufak ayırıcılarla ayrılacak olan bu hattı diğer araçlar indirme bindirme işlemi için kullanabilecek. Bu düzenlemeyle, Doğu Caddesi ve Karaköy hattında yaklaşık 250-300 servis otobüsü caddeyi işgal etmemiş olacak.Başkan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:

Titiz çalışma

“Kaç kişi hangi fabrikaya gidiyor durak durak sayımlarını yaptık. Elektrikli otobüsler OSB’ye bu hatta oturanları taşıyacak, ana arterler dışında diğer sokaklara girmeyecek. 168 halk otobüsünün yeni güzergâhlarında amaç ulaşım süresini yarı yarıya düşürmek. Bütün yeni güzergâhların hepsi belirlendi. Burada ilgili 168 no’lu kooperatif yönetimiyle toplantılar yapıldı. Onların da tereddütlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Sonuç itibariyle bizim yetişemediğimiz noktada onların halk otobüsleri devreye girecek. Yaklaşık 2 senedir üzerinde çalıştığımız bu projeye, elektrikli otobüs ve şarj istasyonu olarak toplam 90 milyon liralık yatırım yaptık.”

Haberin Devamı

Araçlar, gece şarj edilecek

Elektrikli otobüslerin depolama alanında gece saatlerinde şarjlarının yapılacağını belirten Başkan Ergün, “Bu araçlarımızın konaklaması mevcut yeni garaj içinde yapılacak. Burası hem tamirhane hem de şarj istasyonu olacak. Otobüslerin şarjları geceleri yapılacak. Otobüsler şarjları ile 300 kilometre yapabiliyor. Bu da bir gündeki tüm seferleri kapsıyor. OSB içinde bu şarj istasyonun bir küçüğü yapılacak. Bina yapılarak bize teslim edilecek. OSB Başkanı Sait Türek’e de teşekkür ediyorum.” diye konuştu..

Karşı çıkanların hepsi şimdi imar istiyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ‘Gündem Özel’ programında Manisa’nın imar planlamasına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Dönüşümü Hafsa Sultan Mahallesi’nden başlatmak istediklerini ancak bunun siyasi olarak provokasyona kurban edildiğini belirten Başkan Ergün şöyle konuştu: “Yeni yapılacak olan imar planlarında o bölgeler yeniden yer alacak. Bakanlıktan olur yazısı bekliyoruz. 4 sene gitti. Provokasyon yapanlarınhepsi şimdi imar istiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akıllı kavşaklar geliyor

Manisa’daki trafik sorununu kökten çözmeye kararlı olan Manisa Belediye’si, akıllı kavşak projesini de hizmete aldı. İlk aşamada trafik yoğunluğunun yaşandığı Gediz, Kanuni, Fatih köprülü kavşağı, Lale Kavşağı ile Devlet Hastanesi kavşağında uygulanan sistemin, şehir içindeki kavşaklarda da uygulanması için çalışmalar devam ediyor.

Yazarlar