Manisa Manisa Valiliği Açık Kapı Birimi Manisalıların Hizmetinde

Manisa Valiliği Açık Kapı Birimi Manisalıların Hizmetinde

22.02.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Manisa Valiliği Açık Kapı Birimi Manisalıların Hizmetinde

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ’Açık Kapı Projesi’ kapsamında 15 Şubat tarihinde Manisa Valiliği giriş katında hayata geçirilen Açık Kapı Birimini ziyaret etti.
Valilik Açık Kapı Biriminden Sorumlu Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal ile birlikte birimi ziyaret eden Vali Güvençer birimi inceleyerek bilgi aldı. Vali Güvençer, bu sırada görevli personelden hizmet alan İsmet Koyuncu adlı vatandaş ile görüşerek kendisine yakın ilgi gösterdi.
Açık Kapı Biriminden hizmet alan İsmet Koyuncu adlı vatandaş ise, vatandaşa sunulan yeni hizmet biriminin iyi bir uygulama olduğunu, görevli personelin kendisi ile yakından ilgilenerek başvurusunu aldığını söyledi.

Açık Kapı Projesi
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan ’Açık Kapı Projesi’ 180 günlük eylem planı çerçevesinde ilk etapta 15 ilde başlatıldı. Proje, 2. Etapta 21 il ile beraber Manisa’da da uygulanmaya başladı. Proje kapsamında Valilik giriş katında Açık Kapı Birimi oluşturuldu ve biri koordinatör olmak üzere 5 personel görevlendirildi.
Valilikte görevlendirilen Açık Kapı Sorumluları eli ile Valiliğe gelen vatandaş başvuruları elektronik ortamda kayıt altına alınarak, Valiliğe bağlı 68 kamu kurum ve kuruluşunda görevlendirilen 138 irtibat görevlisi aracılığıyla yine elektronik ortamda başvurunun konusuna göre kurumlara yönlendiriliyor. Projeyle vatandaşların isteklerine karşılıklı güven ortamı içinde cevap verilmesi ve sorunlarının hızlı, etkin ve verimli bir şekilde çözümlenmesi amaçlanıyor. Bu amaçla elektronik ortamda vatandaşın başvurusu kayıt altına alınarak SMS ile bilgi veriliyor. Kurumlardaki irtibat görevlileri kendilerine ulaşan başvuruların kurumlardaki iş ve işlemlerinin takipçisi olacaklar ve 7 günlük periyotlar halinde başvurunun sonuçlanıp sonuçlanmadığı ve ne şekilde sonuçlandığı hakkında bilgi girmek suretiyle sistemin vatandaşı yine SMS yolu ile bilgilendirilmesini sağlayacaklar.
Vatandaşlar isterlerse istek ve sorunlarına ilişkin başvurularını www.acikkapi.gov.tr internet sitesi üzerinden yapabilecekler ve bu başvurular Valilikteki sorumlular tarafından kurum ve kuruluşlara iletilecek. Proje ile başvurular ve konuları, vatandaşların sorun alanları Valilik ve İçişleri Bakanlığı tarafından da izlenecek. Başvurular ile ilgili oluşturulan veri tabanı sayesinde vatandaşların talep ve sorunları hakkında yeni hizmet sunum politikaları da üretilebilecek.