Ege Manisa’yı saracak bisiklet yolu açıldı

Manisa’yı saracak bisiklet yolu açıldı

16.10.2017 - 05:43 | Son Güncellenme:

Manisa’da yapılacak 41 kilometrelik bisiklet yolunun ilk etabı açıldı.Açılışta, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yoldan geçişi de izlendi

Manisa’yı saracak bisiklet yolu açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliğinde yapılacak 41 kilometrelik bisiklet yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolunun, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacağını söyledi, “Şu anda bisiklet yolumuzun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabını açıyoruz. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarını da hızla sürdürüyoruz. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Vestel Ticaret A.Ş. Satış Ve Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler ise sağlıklı yaşama ve spora olan desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle bisiklet yolunun açılış kurdelesi kesildi, Manisa Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri ve sporcular bisiklet yolunda deneme sürüşü yaptı. Protokol üyeleri, Cumhurbaşkanı Türkiye Bisiklet Turu 5. Etap Turu’nun Vestel City’den geçişi izledi. Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. Etabı olan Selçuk-İzmir etabında bisikletçiler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Vestel City içine kurulan parkurdan halkın yoğun tezahüratları eşliğinde geçti. Fabrika çıkışında bir bisikletli kayarak yaralandı. Yaralanan bisikletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.