Gündem Manisa'yı sarsan çocuk tacizinde davasında karar günü

Manisa'yı sarsan çocuk tacizinde davasında karar günü

23.06.2015 - 09:33 | Son Güncellenme:

Bugün dokuz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu iki yıl önce "Dede" diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından birden çok kez cinsel istismara uğramıştı. Manisa'yı sarsan çocuk tacizine 28 yıla kadar hapis isteniyor. Karar duruşması ise bugün.

Manisayı sarsan çocuk tacizinde davasında karar günü

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, yedi yaşındaki İ. adlı kız çocuğun 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından istismar edildiğine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen raporda, “mağdurenin travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı, ruh sağlığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğu” tespit edildi. Bunun üzerine savcılık, esas hakkındaki mütalaasında, şüpheli hakkında “çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı” suçundan 14 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Karar duruşması bugün görülüyor.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada İ.’nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde görüş belirtilmesi için Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’ndan rapor istendi. Geçen 10 Aralık’a sunulan raporda, İ.’de “mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış ruh sağlığını bozacak mahiyette ve derecede olan, ‘travma sonrası stres bozukluğu’ denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği” vurgulanarak, “ruh salığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğu” anlatıldı. Rapor, geçen 25 Mayıs’ta duruşmaya ulaşınca savcılık esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Mütalaada, şüpheli P.Ö.A.’nın küçük İ.’ye “Annenler neden bizimle konuşmuyor?” diye sormasının şüphe yarattığı kaydedildi. İ.’nin ruh sağlığının bozulduğuna dikkat çekilerek, “Şüphelinin 2012’de iki kez mağdureyi cinsel amaçla öptüğü, cinsel organını gösterip öpmesini istediği, ‘Rüyanda öpüştüğümüzü gördüysen gel bana söyle’ dediği, bu suretle çok kez cinsel davranışlarda bulunarak istismar ettiği” anlatıldı. P.Ö.A. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/1. maddesine göre ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan sekiz yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. TCK’nın 43. maddesine göre bu suç, zincirleme şekilde işlendiği için cezanın dörtte birden dörtte üçe kadar arttırılması talep edildi. Buna göre cezanın üst sınırı 14 yıldan 28 yıla kadar çıkabilir. Karar duruşması bugün görülüyor.

Haberin Devamı

HALA TUTUKLANMADI

İ.’nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, daha önce TCK’da, çocuğa yönelik istismar sonucunda kalıcı hasar meydana geldiği takdirde en az 15 yıl ceza verilmesini öngören 103/6. maddenin torba yasa kapsamında kaldırıldığını hatırlattı. Bu davanın ilkin bu suçtan açıldığını kaydeden Yorgancıoğlu, madde kaldırıldığı için şimdi sekiz yıldan 15 yıla kadar hapsin istendiğini ifade ediyor. Yorgancıoğlu ayrıca, davanın başından bu yana tutuklama talebinin reddedildiğini belirterek, “Şüpheli tutuklanmadığı için çocuk hakkında koruma kararı aldırdık. Suçun önlenmesinin yolu, şüphelinin tutuklanmasıdır. Umuyorum, bu celsede bir sonuç elde ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Manisa’nın Ahmetli ilçesini çalkalayan çocuk tacizi iddiası 2012’de meydana gelmişti. İddiaya göre bugün dokuz yaşında olan İ. adlı kız çocuğu iki yıl önce “Dede” diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından birden çok kez cinsel istismara uğramıştı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden verilen raporda, “Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur” denilmişti. Çocuk, P.Ö.A.’nın yeniden karşısına çıkmasından ve kendisini taciz etmesinden korktuğu için bir hafta okula gitmemişti. Babası H. savcılığa sunduğu dilekçede, P.Ö.A.’nın tutuklanmasını istemiş, savcılık bu talebi reddetmişti. İddianamede; şüphelinin “çocuğa yönelik çok kez cinsel davranışlarda bulunmak suretiyle istismarda bulunduğu” sonucuna varılmıştı. P.Ö.A. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/6. maddesine göre “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.

Haberin Devamı

Kaynak: Radikal / İsmail SAYMAZ