Manisa Manisalı Gençler Bilgilerini Konuşturdu

Manisalı Gençler Bilgilerini Konuşturdu

08.03.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

.

Manisalı Gençler Bilgilerini Konuşturdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen Gençler Arası Bilgi yarışması Manisa İl Birinciliği yapıldı. 14-17 yaş grubunda Akhisar’dan katılan Olimpos isimli gurup birinci olurken, 18-25 yaş grubunda ise Turgutlu’dan katılan Kasabalılar isimli gurup bilgi yarışmasının birincisi oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen gençler arası bilgi yarışması Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Spor Salonu’nda 14-17 ve 18-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı 2 ayrı kategoride düzenlendi. Yapılan yarışmada gençlere, genel kültür, tarih, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık, spor kültürü konularından seçmeli sorular yöneltildi. Kendilerine yöneltilen sorulara doğru cevap vermek için gençler kıyasıya yarıştı. 26 grubun katılımıyla gerçekleştirilen bilgi yarışmasında 14-17 yaş grubunda Akhisar’dan katılan Olimpos isimli gurup birinci oldu. 18-25 yaş grubunda ise Turgutlu’dan katılan Kasabalılar isimli gurup birinci oldu.
Yarışmalar sonunda birinci olana gruplara katılım belgeleri ve kupaları Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Ömer Kutlu ve İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Bilal Yurt tarafından verildi. Grup birincisi olan gençler 16 Nisan’da İzmir’de düzenlenecek olan bölge yarışmasında Manisa’yı temsil edecek.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Bakanlığımız tarafından düzenlenen bilgi yarışmaları sayesinde kültür ve sanat konusunda potansiyel yeteneklere sahip olan gençlere bu yeteneklerini sergileme şansı sunuluyor ve bu yarışmalarda kültürel değerlerimize ağırlık verildiği için gençlerimiz kültürümüzü araştırarak ve sergileyerek kültürümüzü benimsemektedirler. Bakanlığımızın gençlerimiz için uygulamış olduğu bu projeler sayesinde genç kardeşlerimiz sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirme ve gerçekleştirme fırsatı bulmaktadırlar. Bu yarışmaya katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Derece alan ve bölge finallerinde Manisa ilimizi temsil edecek olan genç kardeşlerime başarılar dilerim” dedi.