Geri Dön

Mantarlı kiş tarifi

Kişlerin en gözdesi, mantarlı kiş tarifi. Tuzlu tart da denilen mantarlı kişe bayılacaksınız. Mantarlı kiş nasıl yapılır diyorsanız, karşınızda bütün püf noktalarıyla mantarlı kiş tarifi.

Mantarlı kiş tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

600 gram mantar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 biber
2 kırmızı biber
2 orta boy soğan
1 diş sarımsak
Kekik, kırmızı biber, karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Mantarlı kiş hamuru için malzemeler:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un

Mantarlı kiş hamuru üzeri için malzemeler:
1 küçük boy krema
1 yumurta
Rendelenmiş kaşar peynir

Mantarlı Kiş Nasıl Yapılır?

1. Yağda, soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra biber ekleyin ve biraz daha kavurun.
2. Mantarları da ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
3. Suyunu çektikten sonra baharatları ilave edin.
4. Ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin.
5. Bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt ve unu kıvam alıncaya kadar yoğurun.
6. Kıvam aldıktan sonra tuz ekleyip biraz daha yoğurun
7. Kıvam alan hamuru kalıba döküp her yeri eşitleyerek yayın.
8. Bir çatal kullanarak hamurun her yerini delin.
9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en fazla 20 dakika pişirin.
10. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
11. Hamur soğuyunca, iç harcını üzerine boşaltın.
12. Bir kapta krema yumurta ve tuzu karıştırın. En son kaşar peyniri ekleyin.
13. 180 derece fırında kaşarlar ve krema eriyinceye kadar bir kez daha pişriin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber