Ankara Manyas'ta "Genç Çiftçi" Projesi

Manyas'ta "Genç Çiftçi" Projesi

18.09.2017 - 18:15 | Son Güncellenme:

.

Manyasta Genç Çiftçi Projesi

BALIKESİR (AA) - Manyas ilçesinde, "Genç Çiftçi" Projesi'nden yararlanan 11 kişi kendi işini kurdu.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında Manyas'ta 60 gencin başvurduğu ve şartları uygun olan 11 kişinin projeden yararlandırıldığı açıklandı.

Bu kapsamda 9 kişinin hayvancılık ve 2 kişinin de bitkisel üretimde desteklendiği belirtildi.

Bitkisel üretimde Fırat Danışman ve Zafer Yılmaz'a proje kapsamında 30'ar bin lira hibe desteği sağlandı.

Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan ile projelerden sorumlu Ziraat Mühendisi Hıdır Süve bitkisel üretim yapan iki genç girişimcinin proje alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kırsal Salur Mahallesi'nde 644 metrekare alanda örtü altı yetiştiriciliği (seracılık) yapacak Danışman'ın babası Mehmet Danışman, İstanbul'da çalıştıktan sonra Salur Mahallesi'ne yerleşmeye karar verdiğini, daha önceden satın aldığı 2 dekar tarlaya projeden yararlanarak oğlu Fırat Danışman için sera kurmaya karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Danışman, serada mevsimine göre marul, domates, biber ve salatalık yetiştireceklerini belirtti.

Kırsal Çataltepe Mahallesi'nden Zafer Yılmaz ise şöyle konuştu:

"Daha önce çiftçilik, hayvancılık, koruma kesimlerinde, özel ağaçlandırma sahalarında çalıştım. Çalışırken Genç Çiftçi Projesi'ni duydum ve başvurdum. Projem kabul edildi. Atıl durumdaki 10 dekar araziye 100 ceviz fidanı diktim. Kasım ayında yine ceviz ekeceğim. Orman ve Su İşleri Bakanlığına da müracaat ettim. İzin çıkarsa fidan ekim alanını genişleteceğim. Bu nedenle buraya 400 metre mesafedeki kaynaktan su getirmek için depo yaptım. Damlama sulama sistemiyle suyu tasarruflu kullanarak meyveciliği gerçekleştireceğim."