Gündem Manzara değişmedi!

Manzara değişmedi!

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur İstanbul’da hayatı felç etti. Caddeler ve alt geçitler suyla doldu, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kendilerini mağazaların tentelerinin altına attı. Üsküdar sahilinde yine tanıdık manzara oluştu

Manzara değişmedi

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular, Kadıköy’de Haldun Taner Tiyatro binasının önüne sığındı. Üsküdar’da sahilde ise yol üzerinde oluşan su birikintileri vatandaşa adeta seksek oynattı. Suyun üstünden atlayarak geçmeye çalışan vatandaşların görüntüsü dikkat çekti. Taksim’de ise yağmura hazırlıksız yakalananlar mağazaların tentelerinin altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Haberin Devamı

İstanbul’un bazı semtlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, hayatı felç etti. Taksim Meydanı’nın altından geçen alt geçidi, sağanak yağmur sonrası su bastı. Yarım metreyi geçen su birikintisi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Alt geçidi su basması nedeniyle Tarlabaşı’ndan trafik kesildi. Tüneldeki su seviyesi yarım metreyi aştı. Su birikintisi nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Alt geçitteki su vidanjör ile tahliye edildi.

Yolcular inip yürüdü

Tarlabaşı istikametinden Şişli yönüne gitmek isteyen araç sürücüleri, alt geçidin üstünden Tarlabaşı istikametine dönmek zorunda kaldı. Bazı sürücü ve yolcular görevlilere tepki gösterdi. Kimi yolcularda otobüslerden inerek gidecekleri yere yürüdüler. Bir özel halk otobüsü şoförü, Eminönü’nden geldiğini belirterek, “Şimdi Kasımpaşa’dan dolansam saatimiz de geçecek. Nasıl olacak bilmiyorum. Suyun tahliye edilmesini bekleyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Üsküdar’da da aniden bastıran yağmur, yaya ve taşıt trafiğini olumsuz etkiledi. Araçlar yolda ilerlemekte zorluk çekerken, bazı vatandaşlar ayakkabılarını çıkarıp yürüdü.

‘Ülkenin hali bu’

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise yağmurdan kilitlenen meydanı açmak için çalışmalar yaptı.

Üsküdar meydanda biriken suyu ayakkabılarını çıkartarak aşan Ömer Aykut, “Maalesef ülkenin hali bu. Yapılacak bir çözüm de yok. Ayakkabıları çıkartmadan geçmek biraz zor. Su soğuk değil ama pek güzel bir olay da değil” diye tepkisini dile getirdi.