Artvin Maral Şelalesi doğa tutkunlarının gözdesi-Artvin Haberleri

Maral Şelalesi doğa tutkunlarının gözdesi-Artvin Haberleri

04.08.2015 - 14:11 | Son Güncellenme:

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maral köyü sınırları içinde bulunan Maral Şelalesi, yörede yaşayanlar tarafından "yeryüzü cenneti" olarak tarif ediliyor - Doğa sporcusu Şentürk: "Güneşli günlerde şelalenin içinde her zaman gökkuşağını görebilirsiniz"

Maral Şelalesi doğa tutkunlarının gözdesi-Artvin Haberleri

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maral  köyü sınırları içinde bulunan ve yörede yaşayanlar tarafından "yeryüzü cenneti"  olarak tarif edilen Maral Şelalesi, son yıllarda Doğu Karadeniz turizminde ilgi  odağı olmaya başladı. 

Haberin Devamı

  

    Maçahel Vadisi'nde yer alan Maral Şelalesi, tek kırımda 64 metreden  dökülerek oluşturduğu doğal güzellikle, Doğu Karadeniz'in en dikkat çekici tabiat  harikaları arasında gösteriliyor. 

  

    Amasya'dan Batum'a uzanan turlarda, Trabzon ve Rize'ye uzak olması  nedeniyle önceleri ziyaret güzergahında bulunmayan şelale, bilinirliği arttıkça  her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. 

  

    Bölgeye araçlarla ulaşabilen doğa tutkunları, şelaleye giden yolda  önce "yeryüzü cennetine gider" tabelasıyla karşılaşıyor. Yemyeşil doğanın içinde  uzanan patikayı takip ederek kısa bir yürüyüşle şelaleye ulaşan ziyaretçiler,  karşıdaki tepenin üzerinden suyun oluşturduğu güzelliği izleyebiliyor. 

  

    Yamaç üzerindeki patikadan, ağaçtan yapılmış merdivenlere tutunularak  şelalenin yanına kadar gidilebiliyor. Yerli ve yabancı turistler, suyun düştüğü  yerde oluşan gölete girerek serinliyor. 

Haberin Devamı

  

    - Şelaleden iple indi 

  

    Doğa sporcusu Orhan Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  İstanbul Canyoning Team üyesi olduğunu, doğanın vahşi derinliklerinde kanyon  geçişleri yaptıklarını söyledi. 

  

    Maral Şelalesi'nde 64 metreden iple indiğini belirten Şentürk, şunları  ifade etti: 

  

    "Artvin, Rize ve Kaçkar benim için bulutların ülkesi. Geçen yıl  bisikletle Doğu Kaçkar turunda Maral Şelalesi'ne uğramıştım. Şelalenin altına  indiğimizde, bu kayalara dokunmak için yeniden gelmeye karar vermiştim. Bu yıl  100 metrelik iple Maral Şelalesi'ne geldim. Şelale 64 metre yüksekliğinde.  Burasının özelliği dik olması, suyun tek seferde düşmesi ve kaya yapısının düz  olması. Güneşli günlerde şelalenin içinde her zaman gökkuşağını görebilirsiniz.  İçinden geçerken yarım ay şeklinde gözüküyor." 

  

    Şelalede bir gün içinde 5 kez iniş gerçekleştirdiğini anlatan Şentürk,  "Maral Şelalesi, iple iniş yaptığım en iyi ve görkemli şelalelerden bir tanesi.  Suyun kayalarla milyonlarca yıllık dansının bir ürünü" dedi.