Gündem Maratonda bir bebek

Maratonda bir bebek

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk uzun mesafeli kondisyon (ironman) yarışmacılarından Ali Rıza Bilal, 42 kilometrelik Runatolia Maratonu’nu 2 yaşındaki oğlu Dağhan ile koştu.

Maratonda bir bebek

Bilal maratonu özel donanımlı tekerlekli araçtaki Dağhan ile 3 saat 56 dakikada tamamladı. Profesyonel sporcu Bilal 2010 yılında o zaman 21 aylık olan oğlu Atlas’ı bir bebek arabası içinde iterek katıldığı 42 kilometrelik maratonu 4 saat 47 dakikada bitirmişti. Bebek arabasını tek eliyle iten Bilal bunu başaran ilk Türk olmuştu. Atlas ile 4 saat 47 dakikada bitirdiği maratonu bu kez küçük oğlu Dağhan ile daha kısa sürede bitirmek isteyen Bilal, Antalya’da Runatolia 2018’e katıldı. Erken doğduğu için 48 gün yoğun bakımda kalan Dağhan’ın maratona ayak uyduracağını bilen Bilal, 42 kilometreyi bu kez 3 saat 56 dakikada bitirdi.

Haberin Devamı

11. kilometrede ‘mama mama’ diye ağladı

Bisiklete Dağhan’ın gerekli eşyalarını ve fotoğraf çekmek için cep telefonunu koyduğunu söyleyen Ali Rıza Bilal şunları anlattı: “İlk 4 km’den sonra Dağhan uyudu. Ama 11. kilometrede uyandı ve ‘mama mama’ diye ağlamaya başladı. Elma ve bisküvi verdim. 33. kilometrede Dağhan sıkıldı ve kalkmak istedi. ‘Hadi oğlum az kaldı, bak anneye gidiyoruz’ dedim. Bitiş takına girdiğimde 3 saat 56 dakikayı görünce sevinçten uçtum.”