Gündem Maratonda zafer yine Kenyalıların

Maratonda zafer yine Kenyalıların

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu elit erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat, elit kadınlarda Kenyalı Gladys Chereno birinci oldu.

Maratonda zafer yine Kenyalıların


Yenikapı Miting Alanı’ndan start alan ve 8 bin kişinin katıldığı yarışta atletler, Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener ve Balat’ı geçerek, Haliç Köprüsü altından dönüş yapıp aynı istikametten Yenikapı’ya koştu. 21 kilometreden oluşan parkuru elit erkeklerde Kenyalı Evans Kiplagat, 1.00.13’lük derecesiyle birinci tamamlarken, Kenyalı Leonard Langat ikinci, Kenyalı Joseph Kiptum ise üçüncü oldu. Kiplagat, İstanbul parkurunun en iyi derecesini yaptı.
Kadınlarda ise Kenyalı Gladys Chereno, 1.06.42’lik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği Kenyalı Helah Kiprop, üçüncülüğü ise Etiyopyalı Muluhabt Tsega elde etti. Chereno, İstanbul parkurunun en iyi derecesini yaptı.
Türk sporcular içinde kadınlarda Türkan Erişmiş Özata 1.19.28’lik derecesiyle 12. olurken, erkeklerde ise Aykut Taşdemir 1.06.32 ile 13. oldu. Maratonda, dünya rekoru hedefi için bu yıl yeni düzenlemeler yapılmasına rağmen rekor kırılamadı. Erkek ve kadınlarda birinci olan atletler 10’ar bin dolar ödül kazandı.

Haberin Devamı

Ödül zamanı

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda dereceye girenlere ödülleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un katılımıyla düzenlenen törende verildi.