İzmir Marble Fuarı 20 Bin Metrekare Büyüyor

Marble Fuarı 20 Bin Metrekare Büyüyor

10.06.2017 - 10:37 | Son Güncellenme:

.

Marble Fuarı 20 Bin Metrekare Büyüyor

Dünya’nın en büyük iki doğaltaş ve teknolojileri fuarından biri olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 20 bin metrekare daha büyüyor. İzmir Marble Fuarında üstü açık stantlarda yer alan doğaltaş makinecileri de 20 bin metrekarelik yeni kapalı alanda fuara katılacak.
Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya ve Doğaltaş Makina ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener ile bir araya gelerek 2017 yılı Marble Fuarı’nı değerlendirdi, önümüzdeki yıllarda yapılması gerekenler üzerinde görüştü. Başkanlar, Marble 2017 Fuarı’nın sektör açısından son derece başarılı geçtiği konusunda fikir birliğine vardı.
TÜMMER Başkanı Raif Türk, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya ve Doğaltaş Makina ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Konyalıoğlu, doğaltaş makinecilerinin açık alanda fuara katıldıkları için yağmur ve rüzgardan olumsuz etkilendiklerini belirterek, makineciler için kapalı alan talebinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, doğaltaş makinecileri için 20 bin metrekare kapalı alan yapımı için İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener’e talimat verdi.

“Fuar fiyatları tekrar gözden geçirilsin”
İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında stant metrekare fiyatlarının yükseltilmesi doğaltaş ve makine sektöründe rahatsızlığa neden olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan, İzmir Marble Fuarı stant kira ücretlerinin geçen yıl sabitlenen döviz kurundan devam etmesini istendi.
Başkanlar, 23 yıllık süreçte İzmir Marble Fuarı’nın dünyanın iki büyük fuarından biri haline geldiğini, Uzakdoğu’da Xiamen Fuarı’nın, Ortadoğu ve Avrupa’da ise Marble Fuarı’nın öne çıktığını, İzmir Marble Fuarı’nın güç kaybetmesi, zayıflaması ya da başka bir şehre taşınması için çaba gösterenler olduğunu, bu fiyat artışının bu çabaları gösterenlere yarayacağını dile getirerek fiyat artışının geri alınmasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir Marble Fuarı stant kiralama ücretlerinin hem sektörü, hem de İZFAŞ’ı rahatsız etmeyecek bir noktaya gelmesi için İZFAŞ Yönetim Kurulu’na götürüp yeniden değerlendireceklerini bildirdi.