Mardin Mardin Büyükşehir Belediyesinin Yol Çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Yol Çalışmaları

18.10.2017 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Yol Çalışmaları

MARDİN (AA) - Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentin trafiğini rahatlatacak Türkmen rampası, Eryeri yolu ve Ortaköy'den Ovaköy'e giden servis yollarının tamamlandığı ve kısa sürede hizmete açıldığını belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentin kanayan yaralarından biri olan trafik sorunun çözülmesi için 3 servis yolunu bitirdiklerini ifade etti.

Yaman, şunları kaydetti:

"Türkmen Rampasının yan tarafından bulunan bölgede servis yolumuz hizmet verecek. Diyarbakır'dan gelen araçlar şehir merkezine girmeden bu servis yolunu kullanarak Kızıltepe ve Şanlıurfa istikametine gidebilecekler. Trafik akışı ise tek yönlü olacak. Yani sadece Diyarbakır istikametinden gelen araçlarımız bu yoldan faydalanacaklar.

Haberin Devamı

Bununla beraber Kızıltepe istikametinden gelen araçların eski Mardin'e çıkmasına imkan tanıyacak 6 kilometrelik Eryeri yolu ve Ortaköy'den Ovaköy ve Yeşilli istikametinden Midyat'a gitmeye imkan veren 20 kilometrelik yol da bitirildi. Bu yollar kısa sürede hizmete açılacak."