Mardin Mardin'de 15 Temmuz Sonrası İslami Stk'lar Paneli

Mardin'de 15 Temmuz Sonrası İslami Stk'lar Paneli

19.12.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:

.

Mardinde 15 Temmuz Sonrası İslami Stklar Paneli

Mardin’de ‘15 Temmuz sonrası İslami STK’lar’ paneli düzenlendi.
Kadim Akademi, 15 Temmuz sonrası İslami STK’ların durumunu Mardin’de düzenlenen panelde masaya yatırdı. Mardin Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen panelin basına kapalı bölümünde “İslami STK’ların asli görevleri: Davet ve Tebliğde Süreklilik”, “Merkez-Yerel İlişkileri Bağlamında Bölge STK’ları”, “STK’lar ve Kürtlerin Temsiliyeti Sorunu: Muhatap Arayışında Bölge STK’ları” başlıkları konuşuldu.
Panelin açılış konuşmasını yapan Kadim Akademi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmelerin ardından bölgedeki STK’ların yerel-merkez ilişkileri ve çalışma alanlarıyla ilgili katılımcılarla iki gün süren çok yararlı bir çalıştay düzenlediklerini, ilki düzenlenen çalıştayın belli aralıklarla bölgedeki diğer şehirlerde de düzenlenmeye devam edeceğini kaydetti.
Kadim Akademi Başkanı Prof. Özcoşar, “İslami STK’lar, beslendikleri kaynaklar doğrultusunda, ‘Emr-i Bi’l-Maruf Nehy-i Ani’l-Münker’ vazifesini üstlenmiş sivil yapılanmalar olarak, toplum nezdinde ‘İyiliğe/doğruluğa davet ve tebliğ’ faaliyetlerinin temsilcisidirler. Bu faaliyetlerin devamlılığı ve sürekliliği yaşadığımız coğrafya için ontolojik bir zorunluluktur. Çalıştayda bu zorunluluk bağlamında davet ve tebliğ çalışmalarının yeniden canlandırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Çalıştayda birazdan sıralayacağım şu örnek sorulara cevaplar arandı ve öyle sanıyorum ki çok önemli katkılarla çalıştayımızda maksat fazlasıyla hasıl oldu” dedi.
Özcoşar, “Çalıştayda, 15 Temmuz sonrası İslami STK’lara yönelik kamuoyunda meydana gelen temkinlilik hali için ne gibi çalışmaların yapılabileceğini, İslami kuruluşlarda davet ve tebliğ hassasiyetinin yeniden oluşturulmasına yönelik olarak ne gibi çalışmaların yapılabileceğini, davet ve tebliğde, bölgeye uygun yöntem ve söylemdeki arayışlara cevabın nasıl olabileceğini, ortaöğretimde ve üniversitelerde davet ve tebliğ ortamlarının nasıl olması gerektiği üzerine görüş alış verinde bulunmuş olduk” diye konuştu.