Gündem Mardin'den acı haber: 4 şehit

Mardin'den acı haber: 4 şehit

03.09.2015 - 08:55 | Son Güncellenme:

Mardin Dargeçit'te yanan okul inşaatına giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlatıldı. Saldırıda biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu. Acı haberin ardından şehitlerin babaocaklarında yas var.

Mardinden acı haber: 4 şehit

MARDİN’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu. Olay bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İlçe girişinde inşaatı devam eden bir okulda teröristler yangın çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için giden polis ekibinin bulunduğu zırhlı araç geçerken, teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araç hasar görürken 4 polis şehit düştü. Güvenlik güçleri, PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Haberin Devamı

İLÇE EMNİYET AMİRİ DE ŞEHİT

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde bu sabahki PKK saldırısında şehit olan 4 polis arasında Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un da bulunduğu ortaya çıktı. Dargeçit’in girişindeki Bahçeci Mahallesi’nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu’nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu. Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu’nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta’nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın’ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Mardinden acı haber: 4 şehit

DİYARBAKIR'IN AŞAĞI KONAK KÖYÜ'NDEN KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

Şehit 4 polisten, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta’nın memleketi Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü’nde yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Balta’nın baba ocağı Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü’nde acı haberi alan yakınları gözyaşları döküp Kürtçe ağıtlar yaktı. Evli ve 2 kız çocuk babası olan şehit Mehmet Hüseyin Balta’nın babası Alihan Balta ile annesi Adile Balta’nın 15 yıl önce İstanbul’a yerleştiği belirtildi. Şehidin anne ve babası acı haberi duyar duymaz Diyarbakır’a hareket ederken, Balta’nın Mardin’de yapılacak törenin ardından Aşağı Konak Köyü’nde defnedilecek.

ŞEHİDİN MESAJI KAHRETTİ

Mardin'in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu’nun Adana’daki baba ocağına ateş düştü.
Osmaniye’nin Kadirli İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polisin ailesinin Adana’nın Sarıçam İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi’ndeki tek katlı bir evde oturduğu ve Pozantı İlçesi’nin Tekir Yaylası’nda tatilde oldukları belirtildi. İnşaatlarda sıvacılık yapan baba Hasan ile anne Sebiha Hatunoğlu, acı haberi yaylada aldı.
Mardinden acı haber: 4 şehit
"ŞEHİT OLMAYA DEVAM EDERİZ"
Şehit polisin, ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve 2 kız kardeşi bulunduğu belirtildi. Sebiha adında 1.5 yaşında bir kızı bulunan ve eşi Semra ikinci çocuğuna hamile olan polis Akif Hatunoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında son paylaşımı, görev yaptığı Dargeçit İlçesi’ndeki Şehit Ozan Demirkollu Polis Merkezi Amirliği’nin tabelası önünde çektiği fotoğraf oldu. 6 yıllık polis Hatunoğlu’nun, diğer meslektaşları gibi paylaştığı siyah zemin üzerinde polis ambleminin bulunduğu "Sessiz olun...!!! Polisler şehit oluyor!!! Vicdanı olmayanlar!! Huzur içinde uyumaya devam edin!!! Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz!!!" yazılı bir kolaj dikkat çekti. Bu fotoğraf, şehidin Facebook sayfasına girenlerin de dikkatini çekti ve kısa sürede paylaşım rekoru kırdı.
SIVASIZ BABAEVİ’NDE TÖREN TEMİZLİĞİ
Mardın’de teror saldırısında sehıt dusen polıs memuru Akıf Hatunoglu’nun tek katlı yarısı sıvasız baba evınde gelen belediye ekıpleri, cenaze toreni içın çevre temizliği ve hazırlık yaptı. Esentepe Mahallesi’ndeki komşuları da olayı duyduktan sonra eve akın etmeye başladı.
EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Mardinden acı haber: 4 şehit
Aslen Şanlıurfalı olan şehit İbrahim Halil Aksoy’un annesi ve birçok akrabası Alanya’da oturuyor. Şehidin annesinin Saray Mahallesi’ndeki evine acı haberle ateş düştü. Şehidin cenazesinin toprağa verilmesi için hazırlıklar başlatıldı.
Aksoy yaklaşık 13 yıl Alanya Emniyet Müdürlüğü’nde başkomiser olarak görev yaptı. 3 yıl önce Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne getirilen İbrahim Halil Aksoy, geçen yıl da Dargeçit’e atanmıştı. Aksoy’un Alanya Kızlarpınarı Mahallesi’nde kendisine ait olduğu belirtilen evinde cenaze hazırlıkları sürerken, şehidin annesi Emine Aksoy’u rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Dargeçit’e götürdüğü kaydedildi.
Şehidin Ezgi Apartmanı 2’nci kattaki evine Türk bayrağı asılırken, evin bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, Alanya Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma başlatıldı.
"TERÖR URFALI, ALANYALI TANIMIYOR"
Şehidin komşusu Erdoğan Sandal, "8- 10 yıldır komşumuzdu. Geçici görev için Mardin’e gitti. 5 ve 12 yaşında iki oğlu vardı. Bir evin bir oğluydu, aslen Şanlıurfalılardı. Ama terör Urfalı veya Alanyalı tanımıyor. Bu durumları hak etmeyen birisiydi. Komşumuzdan çok memnunduk. Vatan, millet sağolsun. Aile burada yok. Biz onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Başımız sağolsun" dedi.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden Ahmet Akalın'ın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.
5 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ
Şehit polislerden Ahmet Akalın'ın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba ocağında yas var. Şehidin, Deştiğin Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Kaymakam Mehmet Çamlıca ve askeri yetkililerce verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan anne Kamile Akalın, büyük acı yaşadı.
Mardinden acı haber: 4 şehit
Kaymakam Mehmet Çamlıca, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çerez, İlçe Müftüsü Bilal Kadı ve mahalle sakinleri, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.Kız kardeşinin de polis olduğu öğrenilen şehit Akalın'ın yaklaşık 5 ay önce nişanlandığı, şehit düştüğü Mardin'in ilk görev yeri olduğu belirtildi. Şehidin amcasının oğlu Metin Akalın'ın da askerlik görevini yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1992 yılında şehit düştüğü öğrenildi.
Doğanhisarlı olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken (27) de 14 Ağustos'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olmuş, cenazesi ertesi gün memleketinde toprağa verilmişti