Mardin Mardin'de Dilenci Operasyonu

Mardin'de Dilenci Operasyonu

12.12.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

-Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman: -"Zabıta ekiplerimiz, bugüne kadar bin 195 denetim gerçekleştirerek 10 kişi hakkında idari yaptırım uyguladı"

Mardinde Dilenci Operasyonu

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kentin çeşitli noktalarında dilencileri topladı.

Haberin Devamı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, vatandaşın dini duygularını istismar eden dilencilere geçit vermeyeceklerini söyledi.

Belediye olarak şehirde dilencilere yönelik ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Yaman, "Tarihi şehir Mardin’de vatandaşların huzurlu içerisinde yaşamaları için belediye olarak bütün birimlerimizle her zaman için teyakkuz içerisindeyiz." dedi.

Şehrin bütün alanlarında dilenciler konusunda hassas bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Yaman, şöyle devam etti:

“Şehrimizin en işlek noktalarında hemşehrilerimizin dini duygularını istismar eden dilencilere yönelik çalışmalarımız sürekli şekilde devam ediyor. Farklı din ve dillerin iç içe yaşadığı Mardinimizde bu konu üzerinde hassas bir şekilde duruyoruz. Zabıta ekiplerimiz, bugüne kadar bin 195 denetim gerçekleştirerek 10 kişi hakkında idari yaptırım uyguladı. Dilencilerin üzerinde yaptığımız aramalarda ise 3 bin 594 liraya el konuldu."