Mardin Mardin'de Kardeşlik Ve Spor Turnuvaları Başladı

Mardin'de Kardeşlik Ve Spor Turnuvaları Başladı

02.08.2017 - 00:24 | Son Güncellenme:

.

Mardinde Kardeşlik Ve Spor Turnuvaları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 1-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Kardeşlik ve Spor Turnuvaları kapsamında ilk pedallar çevrildi.
Mardin ve çevre illerden 48 sporcunun katıldığı yarışların ilk gününde, Mardin Cumhuriyet Meydanı’ndan pedallar dönmeye başladı. İlk gün yarışmada birinciliği Onur Hakan alırken, Barış Bakış ikinciliği, Mert Yersel ise üçüncülüğe hak kazandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Necmeddin Nas, Gençlik ve Spor Bakanlığınca bölgede kardeşlik ve spor turnuvaları düzenlendiğini söyledi.
1-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek kardeşlik turnuvası hakkında konuşan Nas, “ Bir hafta boyunca bisiklet, badminton, basketbol ve plaj voleybolu turnuvalarının yapılacağını kaydetti.
Nas," Etkinlikler 9 ilden katılımla 4 ana branşa yapılmaktadır. Bu etkinliğin birinci ayağı olan bisiklet yarışmasını başlattık. Tarihi kentte sporcularımızı bir araya getirdik. Her yaştan insanın spor yapabilme imkanı sağlanmasını yardımcı olmaktayız. Burada sor kültürü oluşturmak istiyoruz. "
Turnuvada birinci olan Onur Hakan da çok güzel bir yarış yapıldığını belirterek, bu tür etkinliklerin sürmesini beklediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.