Mardin Mardin'de Öğrenciler İçin Çamaşırhane Açıldı

Mardin'de Öğrenciler İçin Çamaşırhane Açıldı

09.11.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

Mardinde Öğrenciler İçin Çamaşırhane Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesinde öğrenim gören 12 bin öğrenci için “Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi” açtı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, “Öğrenci ve Genç Dostu” projeler kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 12 bin öğrenciye ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti sunmak için “Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi”ni açtı. 13 Mart Mahallesi’nde kurulan tesisin açılışına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, vali yardımcıları, birim amirleri katıldı. Vali Yaman, “Biz sizin için çalışıyoruz” sloganıyla 17 Kasım 2016’a hizmete başladıklarını belirterek, “Altyapı çalışmalarıyla ilgili projelerini hazırlayıp ihale ettikten sonra çalışmalarımıza hızlıca başladık. Bunun içerisinde nelerimiz var. Kırsal mahalle ve şehir merkezinde ki yollarımız. MARSKİ’de ki su arıtma kanalizasyon sıkıntıları. Sosyal projeler. Taziye evleri, parklar, oyun alanları. Bunun dışında şehirde yaşayan dezavantajlı hemşehrilerimize yaptığımız hizmetlerimiz var” dedi.
Dezavantajlı grupların başında öğrenci, kadınlar ve engellilerin geldiğini açıklayan Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Onlar için değişik projelerimiz var. 12 bin civarında Artuklu Üniversitesinde öğrencilerimiz var. Bunların büyük kısmını da ilimize dışarıdan geliyorlar. Bunların çeşitli ihtiyaçları var. Bunların başında çamaşır ihtiyaçları geliyor. Büyükşehir Belediyemiz, öğrencilerimizin kirlenen elbiselerini ücretsiz yıkamak için ortaya bir proje koydu. Bugünde bu projeyi ortaya koymaya başladık. Öğrenci kardeşlerimiz buraya gelecekler. Arzu ederlerse kendileri de çağırabilecekler. Hijyen kurallarına uygun bir proje bu. Kişiye özgün makinalar dizayn ettik. Her öğrenci istediği makinede çamaşırını yıkayabilecek. Arzu ederlerse elbiselerini bekleyecek. Arzu ederlerse işlerini bitirdikten sonra alabilecekler. İsterlerse de belediyemiz kendilerine elbiselerini ulaştırabilecek.”