Mardin Mardin'de, "Okullar Hayat Bulsun" Projesi

Mardin'de, "Okullar Hayat Bulsun" Projesi

26.09.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:

.

Mardinde, Okullar Hayat Bulsun Projesi

MARDİN (AA) - Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Okullar hayat bulsun" projesi kapsamında 13 okulda oyun parkı kurdu.

Haberin Devamı

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında imzalanan protokol kapsamında, 13 okulda çocuk oyun grupları ve parklar kuruldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman yaptığı açıklamada, kentte okulları çocuklara ve vatandaşlara tam anlamıyla açtıklarını vurguladı.

Okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında da vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getiren Yaman, şöyle dedi:

"Kentimizde değişimi her yönüyle yaşatıyoruz. Amacımız ilimizde yaşayan hemşehrilerimize mutlu olabilecekleri kenti inşa etmektir. Bu nedenle beklentilere cevap veriyor ve projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda önemli çalışmalardan birisi de 'Okullar Hayat Bulsun' projesiydi. Bu çalışmayla mahallelerimizde vatandaşlarımızın mutlu olmasına vesile olduk."

Haberin Devamı

13 okul bahçesinde oyun grupları ve park yaptıklarını hatırlatan Yaman, şöyle devam etti:

"Projemizi imzalamamızın ardından hemen okullarımıza yapılacakları masaya yatırdık. Öncelikle okullarımızın bahçelerinin eğitim ve öğretim saatleri dışında da cıvıl cıvıl olmasını istedik. Bu nedenle 13 okulumuzun bahçesine çocuk oyun grupları yaptık. Bunun yanında okullarımızı kurslarımız için de açtık. Portatif havuzlarımızla da 'Mahalleme Havuz Geldi' projesi kapsamında yüzme öğrenilmesini sağladık. Bu tür projelerimiz devam edecek."