Gündem Mardin’de ölüm kapıya dayandı!

Mardin’de ölüm kapıya dayandı!

10.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM, Mardin Valiliği’ni “Kan akacak” diye uyardı ve beklenen oldu. Dört kişiyi öldüren iki ailenin dört bireyi uzun namlulu silahlarla tarandı

Mardin’de ölüm kapıya dayandı

Mardin’de 3 Temmuz 2014’te Ömerli ilçesi Kayadere köyünde muhtarlık seçiminde yol bahanesiyle iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetti. Muhtar Medeni Güven, olayda kullandığı kalaşnikof silahla kayıplara karıştı. Budak ve Akyol aileleri, TBMM’ye başvurarak olayın kan davasına dönüşeceği endişesini iletti.
TBMM’nin talimatıyla Mardin Valiliği, Ömerli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı hakerete geçti. Valilik aileleri köyden ayrılmaları için ikna edemedi. Jandarma bölgedeki tüm silahları topladı, köye zırhı araçlarla donatılmış bir birlik konuşlandırdı.

İkinci uyarı geldi
Ömerli Jandarma İlçe Komutanlığı, köyün ileri gelenlerinin barıştıklarını beyan etmesi üzerine jandarma timlerini geri çekti. Mardin Valiliği, TBMM Dilekçe Komisyonu’na gönderdiği yazıda, Medeni Güven dışında diğer bütün şüphelilerin yakalandığını, Güven’e ait olayda kullanılan Kaleşnikof silahın da bulunduğu tespitini yaptığını kaydetti. Mardin Valiliği, soruşturmanın sürdüğünü, yapılan tüm adli ve idari çalışmalara rağmen taraflar arasında barış ve huzur ortamının yaratılamadığını belirtti. Komisyon ise, Mardin Valiliği’ne olayın yakından takibinin sürdürülmesi ve taraflarla zaman zaman görüşülmesi telkininde bulundu.
Devletin bilgisi ve gözleri önünde dün beklenen saldırı gerçekleşti. Hamdin Güven, Edip Güven, Felemez Akgül ve Selanik Akgül’ün bulunduğu araç uzun namlulu silahlarla tarandı. Dört kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılırken, jandarma, sorumluların yakalanması için çalışma başlattı.