Gündem Mardin'de operasyon: 2 PKK'lı terörist öldürüldü,2'si sağ yakalandı

Mardin'de operasyon: 2 PKK'lı terörist öldürüldü,2'si sağ yakalandı

22.01.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

Mardin'in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 PKK'lı öldürüldü. Artuklu'nun bir mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede çatışmalar sürüyor. Yakalanan Kawa kod adlı teröristin Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit olduğu bombalı saldırının faili olduğu da öğrenildi.

Mardinde operasyon: 2 PKKlı terörist öldürüldü,2si sağ yakalandı

Mardin'in iki ilçesinde çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist öldürüldü.Kızıltepe İlçesi'nde önceki gün Kaymakamlık önünde gezen şüpheli bir kadını takibe alan güvenlik güçleri, kadının gittiği Atatürk Mahallesi'ndeki eve gün gece operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin eve baskın yapması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, Kaymakamlık önünde keşif yaptığı belirtilen kadın teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Evde oldukları tespit edilen 2 PKK'lı ile çatışma sürerken, bugün sabah saatlerinde 1 teröristin daha etksiz hale getirildiği öğrenildi. Diğer PKK'lının ise etsiz hale getirilmesi için operasyonun devam ettiği öğrenildi. Operasyon kapsamında bir helekopterin de bölgede havada tur attığı görüldü.

Haberin Devamı

Mardin’de güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda merkez Artuklu ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Sulak Mahallesi’nde 4 kişilik terörist grubun bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine gece saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyonda teröristlerin güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 2 terörist yakalanırken, 2 terörist ise gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bölgede operasyonun sürdüğü öğrenildi. Mardin Valiliği, 2 teröristin yaralı olarak yakalandığını, operasyonun sürdüğü Sulak Mahallesi’nde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Öte yandan, yakalanan teröristlerden birinin terör örgütü PKK’nın bombacılarından olduğu belirlendi. Kawa kod adlı teröristin Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit olduğu bombalı saldırının faili olduğu da öğrenildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonun devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

NUSAYBİN'DE ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT VE PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Nusaybin İlçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen sürdüğü Fırat, Dicle, Yenişehir, Abdulkadir Paşa, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde PKK'lılarca yerleştirilldiği belirtilen el yapımı patlayıcıların imhası ile saldırılar sonucu tahrip olan binaların yıkım çalışması devam ederken, Fırat Mahallesi'nde çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Fırat Mahallesi'nde yapılan arama ve kazı çalışmasında 1 roketatar, 4 roketatar mühimmatı, 7 roketatar sevk fişeği, kalaşnikof ve biksi silah, silahlara ait 15 şarjör ve 450 fişek ile 3 boru tipi, 2'si küçük tüpe tuzaklanmış 5 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

ARTUKLU'NUN BİR MAHALLESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Artuklu İlçesi Sulak Mahallesi mevkiinde olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtilerek, "Operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 21 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 19.00 itibari ile Artuklu İlçesine bağlı Sulak Mahallesi ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi. Mardin Valiliğinden yapılan başka bir açıklamada ise Kızıltepe İlçesi'nde 1'i kadın olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Ayrıca Arttuklu ilçemizin kırsal alanında yürütülen operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. venlik güçlerimizce başlatılan operasbyonalar devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Mardin İl Jandarnma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonu sırasında bir evde yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen kişiler hakkında 3 evde yapılan arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Arama neticesinde 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kalaşnikof şarjörü, 124 adet Kalaşnikof fişeği, 1 adet tabanca, 3 adet tabancaya ait şarjör, 31 adet tabancaya ait fişek ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.