İstanbul Mardin'den Ayağı Kırık Olarak İstanbul'a Getirilen Eşek Artık Yük Taşımayacak

Mardin'den Ayağı Kırık Olarak İstanbul'a Getirilen Eşek Artık Yük Taşımayacak

19.01.2018 - 10:47 | Son Güncellenme:

.

Mardinden Ayağı Kırık Olarak İstanbula Getirilen Eşek Artık Yük Taşımayacak

Mardin’de ayağı kırılan eşeği İstanbul’a getirterek ameliyat ettiren Okan Oflaz, “Geç bir kırıktı. Çokta hayati fonksiyonunu engelliyordu. Mardin Belediyesi’nin destekleriyle İstanbul’a yollandı. İstanbul Üniversitesi’nde ameliyat edildi. Ben tedavi masraflarını karşıladım. Ameliyatını onlar yaptı. Bir iki ay daha zamanı var. Ondan sonra İnşallah artık kullanılmadan kedi gibi yaşayacağı bir çiftliğe yerleştirdik” dedi.
Mardin’de 3 ay önce bir eşeğe otomobil çarptı. Sürücü eşeği yaralı halde bırakıp kaçtı. Ağır yaralı eşek, hayvanseverlerin ihbarıyla ambulansla götürüldüğü Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Burada eşeğin tedavisi devam ederken Veysel Ögdür adlı vatandaş, sosyal paylaşım sitesi üzerinden eşeğin tedavisi için destek istedi. İlanı gören hayvan hakları savunucusu Okan Oflaz eşeği İstanbul’a getirtip ameliyat ettirdi. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşmak üzere olan eşeğe Mardinli Beyaz ismi verildi. Artık bir çiftlikte yaşayacak olan Mardinli Beyaz yük taşımacılıkta kullanılmayacak.
Yaralı eşeği Mardin’den getirterek ameliyat ettiren Okan Oflaz, “Uzun zamandır Mardin Belediyesi, Mardin Kaymakamlığı, oradaki yetkililer ile sürekli haberdarız. Lokasyon olarak çok fazla atın eşeği olduğu yer. Bende yaklaşık 8 yıldır Türkiye’nin 4 bir yanından yaralanan, tedaviye ihtiyacı olan ve terk edilen sokak hayvanlarını bulup tedavilerini yaptırıp sahiplendiriyoruz. Bu eşekte bunlardan bir tanesiydi. Tabi biz çok geçmişini bilmiyoruz ama çöp toplamada kullanılan bir eşek olduğunu söylediler. Bir trafik kazası sonrası ayağı kırılmış ve ters dönmüş. Geç bir kırıktı. Çokta hayati fonksiyonunu engelliyordu. Üzüldük. Hemen Mardin Belediyesi ile iletişime geçtik. Mardin Belediyesi’nin destekleriyle İstanbul’a yollandı. İstanbul Üniversitesi’nde ameliyat edildi. Ben tedavi masraflarını karşıladım. Ameliyatını onlar yaptı. Bir iki ay daha zamanı var. Ondan sonra İnşallah artık kullanılmadan kedi gibi yaşayacağı bir çiftliğe yerleştirdik” diye konuştu.

“8 yıldır bu hayvanların farkındalığını oluşturup çalışmalar yapıyorum”
Okan Oflaz sözlerine şöyle devam etti:
“Yaklaşık 8 yıldır bu hayvanların farkındalığını oluşturup bu hayvanlarla ilgili çalışmalar yapıyorum. Türkiye’de maalesef uğraşan ve önemseyen hiç kimse olmadığı için hayvanları biz çok küçük bir ekiple farkındalığını yaratmaya çalıştığımız içinde artık bir şekilde yaralı ve yardıma muhtaç hayvanlardan haberimiz oluyor.”