Mardin Mardin'e Yeni Gençlik Merkezi

Mardin'e Yeni Gençlik Merkezi

11.10.2017 - 12:47 | Son Güncellenme:

.

Mardine Yeni Gençlik Merkezi

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en büyük gençlik merkezini inşa edecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, gençlerin nefes alabilecekleri sosyal alanlar yaptıklarını belirtti.

Belediye olarak önceliklerinin gençler olduğunu aktaran Yaman, "Belediye olarak kentte gerçekleştirdiğimiz, konserler, festivaller ve etkinliklerle gençlerimizin heyecanına ortak olduk. Şimdi ise bölgenin en büyük gençlik merkezi inşası için sona yaklaştık. Çok kısa bir süre sonra açılacak merkezimiz 2 bin 700 metrekare olacak." ifadelerini kullandı.

Yaman, yeni merkezde resim ve müzik atölyesi, radyo yayını, 7 bin kitaplı kütüphane, dış politika atölyesi, basın yayın ve grafik atölyesi olacağını kaydetti.

Projenin işçilik ve tasarımının kentin mimarisine uygun dizayn edildiğini aktaran Yaman, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Çalışmamızın bitmesiyle gençlerimizin vazgeçemeyecekleri bir mekan kazandırmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da gençlerimize dair özel çalışmalarımız olacak. İlimizde yaşayan gençlerimizin yanı sıra üniversite hayatı için Mardin’e gelen öğrencilerimiz de gençlik merkezinden faydalanacaklar."