Gündem Mardin, Muş, Şırnak Seçim Sonuçları - 2015 Genel Seçim Sonuçları

Mardin, Muş, Şırnak Seçim Sonuçları - 2015 Genel Seçim Sonuçları

07.06.2015 - 00:02 | Son Güncellenme:

Mardin, Muş, Şırnak seçim sonuçları açıklandı. 2015 Milletvekili Genel Seçim’lerinde yapılan oylamaya göre Mardin, Muş, Şırnak seçim sandık sonuçları ve seçim istatistikleri için haberimizde verilen link üzerinden aradığınız her türlü bilgiye bir tıkla ulaşabilirsiniz. İşte merakla beklenen Mardin, Muş, Şırnak Ak Parti, CHP, MHP ve HDP seçim oy oranları, milletvekili sayıları ve net sonuçlar…

Mardin, Muş, Şırnak Seçim Sonuçları - 2015 Genel Seçim Sonuçları

Seçim sonuçları sayfamızdan oy oranlarını, partilerin çıkardığı milletvekili sayılarını, barajı geçen ve geçemeyen partileri öğrenebilirsiniz. Seçim sonuçları sayfamızda ayrıca genel seçimlere göre oy kaybedenleri, oylarını artıranları grafiklerle görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mardin, Muş, Şırnak Seçim Sonuçları merakla beklenmeye başlandı. Mardin, Muş, Şırnak illerinde 2011 genel seçim sonuçları ne olmuştu? Hangi parti kaç milletvekili çıkarmıştı.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2011 GENEL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

MARDİN SEÇİM SONUÇLARI

Peki Mardin'de son seçimde sonuçlar ne olmuştu? Mardin 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre AK Parti 3 milletvekili çıkarırken bağımsız 2 milletvekili çıkardı. Mardin 2015 Genel Seçim sonuçlarını sayfamızdan canlı olarak takip edebilirsiniz.


MUŞ SEÇİM SONUÇLARI

Peki Muş'ta son seçimde sonuçlar ne olmuştu? Muş'ta 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre AK Parti 2, bağımsız 2 milletvekili çıkmıştı. Muş 2015 Genel Seçim sonuçlarını sayfamızdan canlı olarak takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI

Peki Şırnak'ta son seçimde sonuçlar ne olmuştu? Şırnak 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre AK Parti 1 ,milletvekili çıkarırken bağımsızlar 3 milletvekili çıkardı. Şırnak 2015 Genel Seçim sonuçlarını sayfamızdan canlı olarak takip edebilirsiniz.


HANGİ İLDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK?

7 Haziran 2015 tarihli milletvekili genel seçimlerinde hangi il kaç milletvekili çıkaracak? YSK'nın açıkladığı illere göre milletvekili rakamları şöyle;

"Adana 14, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 5, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 32, Antalya 14, Artvin 2, Aydın 7, Balıkesir 8, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 18, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7, Diyarbakır 11, Edirne 3, Elazığ 4, Erzincan 2, Erzurum 6, Eskişehir 6, Gaziantep 12, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 3, Hatay 10, Isparta 4, Mersin 11, İstanbul 88, İzmir 26, Kars 3, Kastamonu 3, Kayseri 9, Kırklareli 3, Kırşehir 2, Kocaeli 11, Konya 14, Kütahya 4, Malatya 6, Manisa 9, Kahramanmaraş 8, Mardin 6, Muğla 6, Muş 3, Nevşehir 3, Niğde 3, Ordu 5, Rize 3, Sakarya 7, Samsun 9, Siirt 3, Sinop 2, Sivas 5, Tekirdağ 6, Tokat 5, Trabzon 6, Tunceli 2, Şanlıurfa 12, Uşak 3, Van 8, Yozgat 4, Zonguldak 5, Aksaray 3, Bayburt 2, Karaman 2, Kırıkkale 3, Batman 4, Şırnak 4, Bartın 2, Ardahan 2, Iğdır 2, Yalova 2, Karabük 2, Kilis 2, Osmaniye 4, Düzce 3"

Haberin Devamı

KİMLER OY KULLANABİLİR?

18 yaşını doldurmuş ve seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.

KİMLER OY KULLANAMAYACAK?

MERNİS Adres Kayıt Sistemi’nde yer almayanlar,

Haklarında kısıtlama kararı kesinleşenler, (Türk Medeni Kanunu’nun 405, 406 Md.)

Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar,

Silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler,

Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamıyor.

NEREDE OY KULLANACAKSINIZ?

Seçmenin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı, adreslerine gönderilen seçmen bilgi kâğıdında yer almaktadır. Ayrıca seçmen oy kullanacağı yeri ve sandık numarasını www.ysk.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

OY VERİRKEN HANGİ KİMLİKLER GEÇERLİ?

Oy verirken TC nüfus kağıdı yeterli. Nufüs kağıdınız yoksa resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı ile oy verebilirsiniz.

Haberin Devamı

7 HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ - YSK AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, oy pusulalarının kaybolması, başkasının eline geçmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Oy pusulası açısından seçim güvenliğinde bir sıkıntı yok. Yasa gereğince fazla basılan oy pusulaları ve kullanılmayanlar da yine siyasi partilerin tutanağıyla geri toplanıyor" dedi.

İşte YSK'nın seçimler ve seçim güvenliğine ilişkin yaptığı açıklamanın önemli bölümler;

-"Seçimler ciddi manada güvenli. Öncelikle bunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekir"

- "Vatandaşlarımız çok rahat olsunlar, siyasi partilerimiz sandığa sahip çıksınlar, temsilcilerini göndersinler"

-"Listelerimizde mükerrer kayıt yoktur, 150 civarında bir birine yakın kayıt vardır onlar da bloke edilmiştir. Yani hiçbir yerde Sadi Güven iki kez kaydedilmez, aynı T.C. kimlik numarasıyla sistem bunu kabul etmez, mümkün değil"

Haberin Devamı

- "Sayım döküm cetvelinden başlayarak, sandık sonuç tutanağına dönüşmesi, ilçe, il birleştirme tutanağı, ilçede hakim kararıyla yapılmışsa değişikliklere ilişkin karar, bunun tamamını biz taramak suretiyle eş zamanlı olarak YSK'ya ne zaman geliyorsa tüm siyasi partilerimize anında vereceğiz"

- "Milyonlarca insanın görev yaptığı böyle bir seçimde isterseniz kasıt, isterseniz ihmal, isterseniz yanılgı deyin, ne derseniz deyin, yapılabilecek bir yanlışlık, siyasi partilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından anında görülebilme imkanına sahip olacak"

- "SEÇSİS internetten bağımsız ayrı bir kanal, bizim iş ve işlemlerimizi hızlandırma adına kullandığımız milli bir sistem"

- "Bastırdığımız oy pusulalarının kaybolması, başkasının eline geçmesi mümkün değil. Oy pusulası açısından seçim güvenliğinde bir sıkıntı yok. Yasa gereğince fazla basılan oy pusulaları ve kullanılmayanlar da yine siyasi partilerin tutanağıyla geri toplanıyor"

- "Yurtdışında 54 ülkede 112 temsilcilikte yapılan seçimler güvenli şekilde tamamlandı. bugün itibarıyla Batum, Nahçıvan, Gümülcine, Rodos ve Burgaz'dan sonuçlar Ankara'ya geldi"

- "Avrupa'daki 9 ülkede 32 temsilcilikte kullanılan oyları almak üzere 2 uçak gönderildi, 3'üncüsü bugün gidecek, diğer ülkelerdeki oylar kuryeler aracılığıyla getirilecek"

- "Yurtdışındaki oy pusulalarının gönderiminden kullanımına, saklanmasından uçağa getirilmesine, uçaktan teslim alınmasına kadar bütün siyasi partilerin temsilcilerinin bizzat refakat ettiği bir zincir var"

- "Son iki seçimde kullanılan 533 bin 102 sandıkla ilgili bırakın seçim iptalini, bir sandığın bile iptalini elektrik kesintisi nedeniyle yapmadık"