Mardin Mardin Ve Kahveyi Fotoğraflamak İçin Geliyorlar

Mardin Ve Kahveyi Fotoğraflamak İçin Geliyorlar

14.02.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

Mardin Ve Kahveyi Fotoğraflamak İçin Geliyorlar

Artukbey kahve Mardin’de ilk kez ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor. “Sizin Kadrajınızdan Mardin ve Kahve“ adıyla düzenlenecek 1. Ulusal Fotoğraf Yarışmasına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen fotoğraf sanatçıları Mardin’i ziyaret etti. Yarışmada hedef Mardin’in kültürel zenginliklerini tanıtmak.
Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm ilk kez gerçekleştirdikleri yarışmanın Mardin’e olumlu yansımalarını gördüklerini belirterek, “Amacımız Mardin’in tanıtımına katkı sağlamak ve kahvenin önemini vurgulamaktır. Mardin dinlerin, dillerin, tarihin taş oymacılığının kısaca sanat ve tarih açısından Türkiye’nin en önemli illerinden biri. Mardinliler olarak Mardin’in tanıtımına gereken katkıyı sunmak bizim memlekete olan vefa borcumuzdur. Bu sebeple fotoğraf yarışması düzenlemek ve Mardin’in güzelliklerini sanatçıların elinden objektife yansıtılmasını istedik. Oldukça yoğun bir katılım oldu. Türkiye geneli yaklaşık 700 fotoğraf sanatçısını Mardin’de konuk ettik” dedi.
Yarışmanın 28 Şubat’ta son bulacağını ve 5 Mart’ta sonuçların açıklanacağını anlatan Yertüm, “Seçimler ışık, kadraj, konunun uyumu ve fotoğraf kurallarına göre olmakla birlikte en güzel Mardin ve kahve fotoğrafları seçmeyi hedeflemektedir. Seçici Kurul Uluslararası Fotoğraf Sanatçılarından oluşmaktadır. Kıbrıs’tan Buket Özatay, Aydın’dan Cihan Karaca, Sinop’tan Evrim Sönmez , Adana’dan Mehmet Köseli, Mardin’den Mustafa Kılıç ve Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben yer alıyorum. Yarışma başladığından itibaren şehre şehirden dışından gelen binlerce fotoğrafçı Mardini ve kahve fotoğraflarını çekti ve yarışmaya katılım gerçekleştiriyor.24 Kasımda başlayan fotoğraf yarışması 28 Şubat’ta son bulacak 2-3 Mart 2018’de değerlendirilecek fotoğraf yarışması sonuçları 05 Mart 2018 tarihinde açıklanacak” diye konuştu.