Teknoloji Mark Zuckerberg, Facebook'un paralı versiyonun gelebileceğine işaret etti

Mark Zuckerberg, Facebook'un paralı versiyonun gelebileceğine işaret etti

11.04.2018 - 13:54 | Son Güncellenme:

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Senatosu'na bağlı Adalet Komitesi ve Ticaret, Bilim, Ulaşım Komitesinin önünde ifade verdi. Senatör Senator Orrin Hatch’in "Facebook her zaman ücretsiz olacak mı?" sorusu karşısında Zuckerberg, açık kapı bırakmayı tercih etti.

Mark Zuckerberg, Facebookun paralı versiyonun gelebileceğine işaret etti

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Senatosu’na bağlı Adalet Komitesi ve Ticaret, Bilim, Ulaşım Komitesinin önünde ifade verdi. Zuckerberg, ABD Senatosu'nda verdiği ifadesinde "Facebook'un veri sızıntısını önlemek için yeteri kadar çaba sarf etmedik. Benim hatamdı ve özür dilerim" dedi.

Haberin Devamı

Senatör Senator Orrin Hatch, Zuckerberg’e gelecekte Facebook’un paralı, reklamdan arındırılmış bir versiyonunu çıkartıp çıkartmayacaklarını sordu. Zuckerberg, senatör Orrin Hatch’in sorusuna Facebook’un ücretsiz versiyonunun her zaman olacağını söyledi. Bu açıklama paralı seçeneğin de günün birinde gelebileceği şeklinde yorumlandı. Daha sonra bir başka senatörün sorusuna da paralı versiyonun üstünde düşünülebileceği şeklinde cevap verdi.

"Yeteri kadar çaba sarf etmedik"

Zuckerberg, konuşmasında, Facebook'un veri sızıntısını önlemek için yeteri kadar çaba sarf etmediğini kaydederek şirketin yarattığı araçların zarar için kullanıldığına, bu zararların arasında da sahte haberler, seçimlere yabancı müdahale ve nefret konuşmalarının yer aldığı bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Şirketin kullanıcılara karşı sorumluluğu için geniş bir bakış açısı almadığını ifade eden Zuckerberg, "Bu büyük bir hataydı. Benim hatamdı ve özür dilerim." dedi.

Zuckerberg, Cambridge Analytica olayında insanların bilgilerini korumakta başarısız olduklarını kabul ederek sosyal paylaşım sitesinin şu anda büyük verilere erişimi olan bütün uygulamaları inceleyen bir soruşturma yürüttüğünü vurguladı.

Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi önünde ifade verecek.