Cadde Marka giyinmenin ekonomik hali

Marka giyinmenin ekonomik hali

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Garage Sale’ı etkinliğe katılan marka sahipleri anlattı. Ahu Yağtu, “İkinci el lüks giyim sektörünün daha fazla duyulmasına ve ilgi görmesine katkıda bulunmak için buradayız” dedi

Marka giyinmenin ekonomik hali

Dünyanın en ünlü giyim markalarını bir araya getiren Garage Sale, bugün meraklılarını ağırlayacak. İki gün sürecek etkinlikte ikinci el koleksiyonlarının yanı sıra ünlü markaların yeni ürünleri de satışa sunulacak. Organizasyonda yer alan markaların sahipleri Sinem Gürkaynak, Ahu Yağtu, Elif Demirel Oltulu, Saffet Emirhan Karayalçın ve Yasemin Alpacar Garage Sale’ı anlattı.
Beş büyük markanın bir arada olacağı Garage Sale etkinliği, kaliteli ve şık giyime önem veren kadınları, marka giyinmeyi ekonomik bir şekilde gerçekleştirmek isteyenleri bugün başlayan Uniq İstanbul’da buluşturuyor.

Haberin Devamı

Garage Sale ne zamandan beri yapılıyor?

Sinem Gürkaynak: İlk olarak geçen sene aynı tarihlerde yapmıştık, beklenenin çok üstünde ilgi gördüğü için bu yıl da tekrarlıyoruz. Originalseconds, AU Vintage, Minikoshop, Bernaboutique ve Luxinabox olarak en tecrübeli, en güvenilir beş ikinci el ürün satanlar birleştik.

Neden bu organizasyonda olmak istediniz?

Ahu Yağtu: Geçen sene çok başarılı geçti. İkinci el lüks giyim ülkemizde yeni yeni oturuyor ve satışlar hızla artıyor. Sektör satış rakamları bu sene ikiye katlandı, İkinci el lüks giyim sektörünün daha fazla duyulmasına ve ilgi görmesine katkıda bulunmak için buradayız.

Etkinliğe nasıl bir katılım bekliyorsunuz?

Yasemin Alpacar: Geçen sene tek günde 500 kişinin üzerinde bir katılım oldu. Bu yıl bin kişinin üzerinde bir katılım bekliyoruz.

Haberin Devamı

Bu organizasyonla neyi amaçlıyorsunuz?

S. G.: İkinci el işi dışarıdan görüldüğü gibi “Birkaç eşya toplarım, mağazayı açarım, çok da arkadaşım var, onlar da satarlar” işi değil. Lüks ürünleri iyi bilmek, sahte üründen ayırabilmek, gelen malın sürekliliğini sağlamak çok kolay değil,tecrübe gerektiriyor. Ayrıca Garage Sale organizasyonunu ileride farklı illerde ve şehirlerde yapmak istiyoruz.

Dünyaca ünlü markalar Garage Sale’de

Ne tarz ürünler satışta olacak?

Saffet Emirhan Karayalçın: Binlerce ürünün sunulacağı Garage Sale etkinliğinde, dünyaca ünlü markaların vintage, çanta, ayakkabı, bot, çizme, elbise, ceket, etek, pantolon, bluz, gömlek, kazak, hırka, takım, jeans, t-shirt, palto, kaban, kemer ve aksesuarlardan oluşan geniş
ürün yelpazesi şaşılacak fiyatlarla satışa sunulacak.

Siz ikinci el veya outlet ürünler kullanıyor musunuz?

A.Y.: İkinci el kullanmak akıllı alışveriş yapan her kadının seveceği bir şeydir. Sadece bir kaç kez kullanılmış bir çantayı yarı fiyatına alabilmekten kim hoşlanmaz?

Binden fazla ürün satışa sunulacak

Dünyaca ünlü markalardan hangilerinin ürünleri satışta olacak?

Elif Demirel Oltulu: Premium marka dediğimiz tüm markalardan binden fazla ürün satışta olacak. Belli başlı markalar arasında vintage ürünlerin yanı sıra, Christian Louboutin, Missoni, Louis Vuitton, Prada, Hermes, Gucci, Chanel, Dolce&Gabbana, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Christian Dior gibi dünyaca ünlü markalar.

Haberin Devamı

İkinci el dünyaca ünlü bir markanın ürünleri gerçek fiyatlarının ne kadar altında satışa sunulacak?

Y. A.: Markasına, sezonuna ve kondisyonuna bakarak normal sezon fiyatının yarısına, hatta üçte birine de inen fiyatlarımız var. 50 TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar çıkıyor.