Trabzon MARKA ŞEHİR TRABZON STRATEJİ ÇALIŞTAYI ’6T1S’ İSMİYLE KİTAPLAŞTIRILDI

MARKA ŞEHİR TRABZON STRATEJİ ÇALIŞTAYI ’6T1S’ İSMİYLE KİTAPLAŞTIRILDI

12.09.2015 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

MARKA ŞEHİR TRABZON STRATEJİ ÇALIŞTAYI ’6T1S’ İSMİYLE KİTAPLAŞTIRILDI

Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin (TİAB) Trabzon’da yaptığı ‘Marka Şehir Trabzon Strateji Çalıştayı’nın sonuç raporu ’6T1S’ ismiyle kitaplaştırıldı.
Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği’nin gerçekleştirdiği ‘Marka Şehir Trabzon Strateji Çalıştayı’nın sonuç raporunun tanıtımı bugün bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Dernek Başkanı Atalay Şahinoğlu ve yöneticilerin katıldı.
Çalıştayın sonuç raporu ’6T1S’ ismiyle kitaplaştırıldı. Buna göre çalıştayda Trabzon’un gelişmesi için 7 konu başlığı belirlendi. Çalıştayın Sonuç Raporu’nda 6T olarak sıralanan maddeler "Ticaret ve Lojistik -Turizm Kenti Trabzon, -Teknoloji ve Bilişim Kenti Trabzon -Tarım Kenti Trabzon -Tasarım Kenti Trabzon -Trabzon ve Spor", 1S olarak belirlenen madde ise ’Sanat Kenti Trabzon’ olarak belirlendi.
Toplantının açılışında konuşma yapan Şahinoğlu, yola çıkarken ki ana gayelerinin, yapılan çalışmalarda sonuç alıp Trabzon’un sosyal ve ekonomik hayatını ivme kazandırmak olduğunu söyledi. Şahinoğlu "TİAB olarak yola çıktığımızda çok zor ve riskli bir işe soyunduğumuzu biliyorduk. Niye mi? Çünkü benzeri çalışmaların kapsamlı da olarak çeşitli vesilelerle ilgili kesimler önderliğinde defalarca yapılmış olduğunu öğrenmiştik. Yapacağız iş, bir anlamda benzerleri defalarca yapılmış ‘Tekrar’dan ileri gidemeyecek bir çalışma olabilirdik. Çekindik, endişelendik, tekrar düşündük ancak asla vazgeçmedik. Azmimizi Trabzon sevdamızla birleştirerek önemli bildiğimiz Strateji Çalıştayının koordinasyonu için farklılığımızı yansıtabileceğimize inanarak ve değerli katılımcılara güvenerek kararlılıkla ilerledik. Bundan evvel yapılan strateji çalışmalarından farklı olarak, çalışma sonuçlarının hayata geçirilmesi için ilgili tüm kesimler nezdinde takip içerikli “Uygulama Eylem Planı’ımızı da oluşturmakta ve takipçisi olmakta kararlıyız. Çalıştay sonuçlarının hayata geçirilmesi ve şehrimiz adına pozitif sonuçlara vesile olabilmesi için, Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başkan ve ilgili hükümet üyeleri, TBMM’de ki Trabzonlu Vekiller, siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STÖ’ler, İş adamları, Trabzon Basını ve de Trabzonlular nezdinde takip sistemi oluşturacağız” dedi.
"TRABZON’UN PROJELERİNİ YÜRÜTMESİ İÇİN LOBİ FAALİYETİ OLMASI LAZIM"
Bizim Neslin Uşakları (BNU) Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise Trabzon’un projelerini yürütmesi için lobi faaliyetlerinin olması gerektiğini ifade ederek "Türkiye’de baktığınızda uzlaşı ile bu tarz çalışan platformlar pek yok. Aslında Trabzon’da böyle bir başarıyı gerçekleştirdiğimiz de Türkiye için önemli bir rol model olacak. Özellikle bugünlerde birliği ve birliği ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde birlikte çalışma kabiliyetinin çok iyi sergilenmesi lazım.Hayat sorumluluk taşıdıkça, o kadar kolay hesap soramayacağını ortaya koyuyor. Geçmişte yapılan, veya yapılamayan bu tarz kavramlardan çıkıp, gerçekte başarmak istediğiniz neyse onun önünü açacak, tüm unsurlarımızla birlikte hareket etmemiz lazım. Başarı hiçbir zaman tesadüf olmadı. Hep birlikte tesadüflerden arınarak, başarıya ulaşacağımız bir gerçek. Lobi faaliyetlerini hep birlikte yapamadığımız takdirde 10 sene sonra da bunları konuşuruz. Biz bu doğrultuda çalışacağız” diye konuştu.