Ekonomi Markalı projeye ‘talep’ artacak!

Markalı projeye ‘talep’ artacak!

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hisselerinin yüzde 25’i Borsa İstanbul’da işlem gören ve eylül ayında yurtiçi ile yurtdışında yaptığı road show sonrasında yabancı kurumsal yatırımcı tabanı yüzde 65’e ulaşan Özak GYO, doğrudan bireysel yatırımcıyı hedefleyen yeni bir finansal bilgilendirme hizmeti başlattı.

Markalı projeye ‘talep’ artacak

Yayına başlayan www.aklaarz.com internet sitesi ile uzun vadeli düşünen bireysel yatırımcıya Özak GYO hisselerinin ve genel olarak GYO’lara yatırımların avantajları anlatılıyor.

Haberin Devamı

Özak Global Holding ve Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Türkiye gelişmekte ve büyümekte olan bir ülke. Bununla orantılı olarak gayrimenkule olan talep artıyor ve artacak. Kötü lokasyonlardaki yanlış projelerin yarattığı arz fazlası yüzünden oluşan algı, insanları yanıltıyor” dedi.

Doğru projelere talebin olduğunu söyleyen Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin Emlak Konut rakamlarına göre hasılat rekoru kırmış olmasının bunun en güzel örneği olduğunu belirtti. Mevcut konutların yüzde 13’ünün markalı konutlardan oluştuğunu söyleyen Akbalık, “Nitelikli konut, ofis ve diğer ticari alan ihtiyaçları sürekli olarak artıyor, mevcut durumda yıllık 1 milyon konut ihtiyacı var. Tüketicinin beklentisini karşılayan markalı projelere talep daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

GYO’lar öne çıkacak

Konut satışında mevcut modelin maketten satış olduğunu söyleyen Akbalık, “Bu modelde konut almadan firmanın bilançolarını, stratejilerini görmek, şirketin projeyi tamamlayabilecek gücü var mı, yok mu karar verebilmek, konut alacak kişiler için tercih sebebi olacak. Bu yüzden GYO’lar öne çıkacak. Türkiye’de GYO’lar çok genç, biz de genç bir GYO’yuz ve şirketimizin önü açık” diye konuştu. Akbalık, şöyle devam etti:

“Gayrimenkuldeki genel algının yaratmış olduğu iskonto oranını bütün şirketlere aynı şekilde oranlamamak gerek.Kurumsal yatırımcı bizi biliyor. Fakat bireysel yatırımcının da Özak GYO’daki fırsatı görmesini istiyoruz.
1.4 milyar TL aktif değerimizi 3 yıl içerisinde 2 katına çıkartmayı ön görüyoruz. Kira gelirlerimiz artmaya devam ediyor. Çoğunluğu kurumsal müşterilerden gelen döviz ağırlıklı kira gelirimiz var.”

Hedef bireysel yatırımcı

Ahmet Akbalık, “Bireysel yatırımcılara da GYO’lara ortaklığın cazibesini, Özak GYO’nun sunduğu kazancı göstermek istiyoruz” dedi. Bireysel yatırımcıları bilgilendirmek ve sektörde bir ilki başlatarak Özak GYO’ya ilişkin detayları bireysel yatırımcılara anlattıklarını belirten Akbalık şunları söyledi:

“Bireysel yatırımcı borsadaki fırsatları bilmiyor. Biz aklaarz.com ile bu konuda bir algı oluşturmak istiyoruz. Değerine gelmiş bir şeyi almanın yatırım açısından faydası yok.
GYO’ların iskontolu işlem görüyor olması ve sektörün büyüme potansiyeli fırsatı yaratıyor.”

Haberin Devamı