Püf Noktası Market alışverişinde tutumlu olmanın yolları

Market alışverişinde tutumlu olmanın yolları

12.03.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Market alışverişi yapmak her evin ihtiyaçlarını karşılaması için bir gerekliliktir. Özellikle zincir marketler, ürünlerini satmak için rafların konumu, ürünlerin raf dizilimi gibi birçok konuda strateji uyguluyor. Bu konularda bilinçli olmanız, market alışverişinizi yaparken tutumlu olmanıza yardımcı olacaktır.

Market alışverişinde tutumlu olmanın yolları

Haftalık yemek listesi yapın

Haberin Devamı

Hangi yemekleri yapacağınızı bilirseniz gerçekten ihtiyacınız olan malzemeleri alırsınız. Böylece ihtiyacınız olmayan malzemelerin bozulmasını ve paranızı israf etmeyi engellemiş olursunuz.

Karnınız açken markete gitmeyin

Eğer karnınız açken markete giderseniz, psikolojik olarak ihtiyacınız olmayan şeylere yönelirsiniz. Bu da ek bir maliyet demektir. Bu yüzden market alışverişine yemek yedikten sonra gitmelisiniz.

İndirimleri takip edin

Devamlı tercih ettiğiniz market zincirlerin e-posta listelerine üye olarak ve sosyal medya hesaplarındaki kampanyalarını takip ederek birçok indirimden ve kampanyadan yararlanabilirsiniz.

Alışveriş listesi yapın

Eğer alışverişe gitmeden önce alışveriş listesi yaparsanız gittiğinizde ne alacağınızı bilirsiniz ve ihtiyacınız olmayan ürünlere harcama yapmamış olursunuz. Ek olarak, alışverişe ayıracağınız maksimum bütçeyi önceden belirlerseniz, ürün karşılaştırmalarında tercih süreniz kısalır ve zamanınızı daha iyi kullanmış olursunuz.

Haberin Devamı

Meyve–sebze seçerken dikkatli olun

Bazı zincir marketlerde meyve-sebze reyonu marketin önünde bulunur. Reyon dışarıda olduğu için sebzeler ve meyveler çevresel faktörlerin verebileceği zararlara daha kolay maruz kalır ve ürünlerin kalitesi azalır. Kalitesiz ürünler daha hızlı bozulur. Marketin içerisinde yer alan sebze ve meyve reyonlarından kaliteli ürünler alırsanız aldığınız malzemeleri israf etmemiş olursunuz.

Marketlerin indirim kartlarını kullanın

Zincir marketlerin kendilerine ait indirim kartları vardır. Bu kartlardan alarak sadece o karta sahip olanlara özel indirim ve kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

Toplu satın alın

Çabuk bozulmayan ürünleri toplu şekilde satın alırsanız bu, hem ambalaj masrafından kaynaklanan fazla harcamaları önler hem de markete gitme sayınızı azaltıp devamlı ihtiyacınız olmayan ürünlere yönelme oranınızı azaltır.

Marketlerin kendi markalarına ait ürünleri alın

Marketlerin kendi markalarına ait ürünlerini almak, maliyetleri daha az olduğu için size de daha az maliyet çıkartacaktır.

Yazarlar