Market Alışverişine Çıkmadan Okuyun

1-AÇ KARNINA ALIŞVERİŞE ÇIKMAYIN

Karnınız açken; normalde tercih etmeyeceğiniz gıdaların bile renkli olan ambalajları size ilgi çekici gelebilir ve bu yüzden de aç karınla bu gibi gıdaları satın alma eğiliminizde fazla olacaktır.

2-LİSTE YAPIN

Eğer liste yapıp alışverişe giderseniz gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri satın alırsınız. Ama listeniz olmazsa o anda görüpte beğenip ürün alma olasılığınız daha fazla olabilir. Hatta o gün marketteki bir indirim bile size o ürünü aldırtabilir. Unutmayın marketler zaten satış yapmak ister. Reyonların dizilimi bile bu amaçlarına uygun düzenlenmiştir. Bu yüzden siz hiçbir çevresel etkenden etkilenmeden neye ihtiyacınız var neye ihtiyacınız yok evde karar verin ve listenizle markete gidin.

Haberin Devamı

3-BÜYÜK MARKETLERİ TERCİH ETMEYİN

Büyük marketlerde ürün çeşitliliğide fazla olacaktır. Market ne kadar büyük olursa alışveriş yapmak size o kadar cazip gelecektir. Örneğin, birkaç parça et almaya gitmişken, yan reyonda bir yaş pastada görüp alabilirsiniz. Yine normal bir markette veya mahalledeki esnafta birkaç marka dondurma varken büyük süpermarkette onlarca çeşit dondurma olacaktır. Bu durum seçim şansı verme açısından güzel olabilir ve fiyat olarakta ucuzunu bulacaksınızdır ama sizi almaya teşvik eder.

4-ETİKET OKUYUN

Satın aldığınız ürünün içeriğini bilmenizde fayda var. Özellikle de alacağınız gıdanın ne kadar şeker ve yağ içerdiğini bilmeniz sağlığınızıda en baştan olumlu etkileyecektir. Etiketleri incelemek sadece kilo almamak için değil besinin herhangi bir kimyasal madde içerip içermediğini öğrenmenizi de sağlayacaktır. Hatta içeriğinde alerjinizin olduğu bir madde bile bulunabilir.

Bir diğer kazanmanız gereken önemli alışkanlık ise son kullanma tarihini kontrol etmektir. Birkaç saniyenizi ayırarak fiyat etiketi haricinde ürünün ambalajındaki etikete de göz atarak, oluşabilecek zehirlenme durumunuzun bile önlemiş olabilirsiniz. Örneğin; konserve gıdaların hava almaması oldukça önemlidir aksi taktirde gıdadaki üreyen mikroorganizmalar sağlığınızı ciddi tehlikeye atabilmektedir.

Haberin Devamı

5-MEYVE VE SEBZE ALIŞVERİNİZİ ABARTMAYIN

Günümüz hayat şartlarında pek çoğumuz kısıtlı zamanla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ev alışverişi için her gün alışverişe çıkacak zaman ayırmamız pek mümkün olmayabiliyor. Özellikle meyve ve sebze alışverişleri için olabildiğince sık alışverişe çıkmalıyız. Çünkü fazladan aldığınız sebze ve meyve dolapta bekledikçe vitamin değerleri azalacaktır. Düzenli olarak alışveriş yaptığımız süper marketteki ürünler dalından koparıldığı gün bize ulaşmadığını hatırlamamız gerekir.

6- İNDİRİM TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Sağlıklı veya sağlıksız herhangi bir ürünü bizler talep ettikçe onlar bu talebe karşılık vererek ticari hayattaki yerlerini koruyacaklardır. İndirimler marketlerin uyguladığı politikalardan biridir.” 3 al 2 ÖDE” kampanyası, size bir tane ürün yetecekken biranda 3 tane birden edinmenize yol açacaktır. Bu durumda bu kampanyadan faydalanarak maddi olarak belkide daha karlı bir iş yapsanızda sağlıklı ve gereği kadar beslenmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Haberin Devamı