Ekonomi Marketlere 6 bin ton ucuz et verilecek

Marketlere 6 bin ton ucuz et verilecek

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et satacak marketler olarak A101 ve BİM’in belirlenmesinin, 81 ilde şubesi olmasından kaynaklandığını söyledi.

Marketlere 6 bin ton ucuz et verilecek

Fakıbaba, “Bu iki firmanın 2 bin ton aylık tüketimleri var. Biz bunlara 6 bin ton vereceğiz. Yarım kiloluk kutularda 14.5 liradan kıyma ve 15.5 liradan kuşbaşı olacak” dedi. TBMM Plan ve Bütce Komisyonu’nda bütçe hakkında bilgi veren Fakıbaba, et ve gıdada ithalat konusunu masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Fakıbaba, Türkiye’nin bir yıllık et tüketiminin 1.2 milyon ton olduğunu, 150 bin tonunun ithal edildiğini söyledi.

Saat 11.00’de biterse

Milletvekillerinin ESK etlerinin marketlerde satılmasına ilişkin eleştirilerini yanıtlayan Fakıbaba, “Farzedelim ki gittiniz, et saat 11.00’de bitti. Kasaptan 40 liraya alırım dersiniz. Biz o etleri dar gelirli insanları korumak adına oraya koyuyoruz. Esasında benim hakkım yok onu tüketmeye, sizin de hakkınız yok” dedi.

Fakıbaba, mahalle kasaplarının bu durumdan nasıl etkileneceğinin ve satılacak etlerin tanımının yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine de esprili şekilde, “Pirzolayı siz yiyeceksiniz, fakir fukara kıyma yiyecek. Olay nedir, biliyor musunuz? Piyasa stabil bir fiyat yakalayacak. 3 ay sonra bir daha konuşalım. Kemikli eti bir mezbaha 23 liradan kesiyor, bir bakıyorsunuz ki 28 liraya çıkmış. Ne oluyor? Kim ne yapıyor bu piyasaya?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kâr etmeyeceğiz’

Öte yandan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bir açıklama yaparak, “Et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir. Kıyma kilosu 29, kuşbaşı ise 31 TL’den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacak” dedi.