Yaşam Marmara Bölgesi’ni bisikletle dolaştı

Marmara Bölgesi’ni bisikletle dolaştı

07.09.2016 - 15:40 | Son Güncellenme:

Bisiklet gezgini ve doğasever Fuat Gülşen, Marmara Bölgesi’ni bisikletiyle 5 günde gezdi.

Marmara Bölgesi’ni bisikletle dolaştı

GÖKHAN KARAKAŞ-İstanbul

Haberin Devamı

İstanbul’dan çıktığı yolculuğu boyunca 750 km pedal çeviren 60 yaşındaki Gülşen, “Giydiğim Atatürk tişörtü ile gittiğim her yerde ilgi ve destek gördüm. Ne olursa olsun doğada olmak çok güzel” dedi. Gülşen, suyun altında unutulan tarihi hatırlatmak için dalışlar yapan Derinlere Saygı gurubunun da amblemini taşıdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’dan pedal çevirmeye başlayan Fuat Gülşen, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini protesto için pedal çevirdi. Arkasında ‘Darbeye Hayır’ önünde Atatürk’ün ünlü sözü ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ yazan tişört ile günde 16 saat bisiklete binen Fuat Gülşen, gittiği her yerde bisiklet severler tarafından ilgiyle karşılandı.

Marmara Bölgesi’ni bisikletle dolaştı

5 şehir 750 km pedal çevirdi

Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa’yı iki tekeriyle turlayan Fuat Gülşen, “Yol boyunca beni takip eden akrabalarımın ve arkadaşlarımın hoş sürprizleriyle mutlu oldum. Elbette ki yokuşlar beni çok yordu ama yokuşun ardından iğde ağaçlarının altında dinlenmek ve deniz kenarında kamp yapmak harikaydı. Doğada olmak, bisiklete doğayı hissetmek öyle güzel ki. Darbeci ve demokrasi karşıtlarını Atatürk’ün sözüyle protesto ettim. Derinlerde ki tarihimizi hatırlatan grubumuz Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu’nun misyonunu hatırlattım. Ülkemiz çok güzel ve zengin. Doğamızın, tarihimizin ve zenginliğimizin değerini bilmemiz gerektiğini hatırlatacak bisikletli seyahatlere çıkacağım” dedi.

Yazarlar