Gündem Marmara’dan lodos geçti

Marmara’dan lodos geçti

22.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde önceki geceden itibaren etkisini artıran lodos, hava ve deniz ulaşımında sıkıntılara neden oldu. İstanbul’da inşaat iskeleleri uçtu, İzmir’de caminin külahı düştü

Marmara’dan lodos geçti

Marmara Bölgesi’nde önceki gece başlayan ve dün sabah etkisini artıran lodos, özellikle İstanbul ve çevre illerde hava ve deniz ulaşımını vurdu. İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi. İstanbul Atatürk Havaalanı’nda ise inişe geçen uçaklar zor anlar yaşadı. Türk Hava Yolları (THY), iç ve dış hatlarda olmak üzere 72 seferini iptal etti. Üsküdar’da inşaat halindeki bir otelden uçan tahta iskele yola savruldu, üç araç zarar görürken bir sürücü yaralandı. Tekirdağ’da gece anonslarla bilgilendirilen balıkçılar önceki gece limanlara dönerek teknelerini bağladı. İzmir’in Tire ilçesinde restorasyon çalışmaları devam eden bir caminin külahı rüzgarla birlikte yerinden çıktı. Yine İzmir’de rekor denemesine hazırlanan 95 paraşütcü rüzgâr engeline takıldı.

Haberin Devamı

Tüm seferler iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) dün sabah saatlerinde İstanbul-Bursa-Balıkesir’de başta olmak üzere etkisini arttıran lodos nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti. Seferlerin, Bandırma-Yenikapı-Bostancı, Bursa’dan Armutlu, Yenikapı ve Kadıköy seferleri olmak üzere karşılıklı olarak durdurulduğu açıklandı. İDO’nun İstanbul’da hızlı feribot ve Sirkeci-Harem hattındaki seferleri de gerçekleştirilemedi.

İnişlerde zorlandılar

THY lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda yapacağı 72 seferini iptal etti. Atatürk Havalimanı’na inen uçaklar lodos nedeniyle zor anlar yaşadı. Uçaklardan bazılarının iniş sırasında yalpaladığı görüldü.

THY’den yapılan açıklamada 21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda beklenen kuvvetli lodos sebebi ile bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, “Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu öğrenmelerini rica ederiz” denildi.

Haberin Devamı

3 aracın üstüne düştü

İstanbul Üsküdar’da bir otel inşaatının 15’inci katındaki tahta iskele, lodosun etkisiyle uçarak yoldan geçen 3 aracın üzerine düştü. Libadiye caddesi üzerinde gerçekleşen kazada araç sürücülerinden biri yaralandı. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Cami külahı korkuttu

İzmir’in Tire ilçesinde restore edilen tarihi bir cami minaresinin külahı, şiddetli rüzgâr yüzünden yerinden çıkınca korkulu anlar yaşattı. Külahın, çevrili olduğu demir iskeleye takılması sonucu düşmemesiyle çevredekiler rahat bir nefes aldı. İskele belirgin şekilde eğrilmeye başlayınca polis can güvenliği sağlanması için caminin etrafından geçen sokakları ulaşıma kapattı. Belediye ekiplerinin müdahalesiyle külah, kontrollü bir şekilde yere indirildi.

Rekor yarım kaldı

‘42 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’nu 2014’te kıran amatör Türk paraşütçüler, yeni bir rekor için İzmir’in Selçuk ilçesinde bir araya geldi.

Cumhuriyetin 95’inci yılının kutlanacağı 2018’de, 95 paraşütçüyle havada Türk Bayrağı şeklini alarak bir rekora imza atmak isteyen ekip çalışmalarını geçen yıldan bu yana sürdürüyordu. Şiddetli rüzgar rekor denemesine de engel oldu.

Haberin Devamı

Balık fiyatları etkilenecek

Tekirdağlı balıkçılar, önceki gece saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren lodos nedeniyle dün denize açılamadı.
Fırtına öncesi yetkili kurumların denize açılarak telsizlerle anons yaptığı Tekirdağ’da, balıkçılar gece saatlerinde limana dönerek teknelerini bağladı.
Bölgedeki balıkçılardan İdris Şeremet, Çalışmamız gereken zamanlarda bu tür havalar bizi çok etkiliyor. Bu durumun fiyatlara da etkisi olacak. Vatandaş istediği gibi balık yiyemeyecek” dedi.

Yazarlar