Ankara Marmara Depremi'nin 18. Yıl Dönümü

Marmara Depremi'nin 18. Yıl Dönümü

17.08.2017 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

Marmara Depreminin 18. Yıl Dönümü

ANTALYA (AA) - Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki 130 bin yapı stoğundan 80 bininin yenilenmesi gerektiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Karataş, Marmara Depremi'nin 18. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, depremin bir doğa olayı olduğunu, afeti ise insanların yarattığını söyledi.

Türkiye'nin dünyanın aktif deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer alır aldığını ve yüz ölçümünün yüzde 42'si birinci derece deprem kuşağı üzerinde olduğuna dikkati çeken Karataş, şunları kaydetti:

"Ülke tarihimizin kara günlerinden olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen hem devlet hem de millet olarak ne ders çıkardığımızı ne de olası depremlere karşı alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu acı gününün, yakın tarihimizin en büyük toplumsal travmalarından biri olduğunu unutmamalıyız."

Haberin Devamı

Karataş, ikinci derece deprem kuşağında yer alan Antalya'nın da eski yapı stoğu fazla şehirler arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Şehrimizde bulunan birçok binanın acilen yenilenme vakti gelmiştir ve geçmektedir. 130 bin yapı stoğunun en az 80 bininin ya yenilenmesi gerekmektedir. Belediyeler bu konuda bizlerden de almış oldukları rapor ve çalışmalar doğrultusunda hazırladıkları master planlarını bir an evvel uygulamaya koymalı ve bir an önce harekete geçmelidirler."