Ankara Marmara Depremi'nin 18. Yılı

Marmara Depremi'nin 18. Yılı

17.08.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

.

Marmara Depreminin 18. Yılı

BALIKESİR (AA) - İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şubesi üyeleri, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin 18. yılında farkındalık oluşturmak için kan bağışında bulundu.

Haberin Devamı

İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, vatandaşları kan vermeye yönlendirmek ve bunu geleneksel hale getirmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Özcan, 17 Ağustos depremi gibi bir depremin tekrar yaşanılabileceğine vurgu yaparak, ''Balıkesir gibi duyarlı insanların yaşadığı bir şehirde günlük kan alımı ya da gerekli kan stoklarının sağlanmaması bizleri düşündürmüştü. Bizde öncelikle hiç kan vermemiş arkadaşlarımızı yönlendirerek kan vermeye alıştırmak ve bu eksiği gidermek istiyoruz. Kızılay'a bu bağlamda destek olmak istiyoruz. 17 Ağustos'ta yaşanan can, mal ve kan kaybının ilerde yaşanmamasını diliyorum.'' diye konuştu.

Yaşanan doğal olaylarda alınacak önlemler ile can kayıplarının önüne geçilebileceğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

''Depremin sonucunun bina yıkımı olması gerekmiyor. Bunun önlemi alındığında can kaybı da yaşanmaz. Mal kaybı olabilir, binalarda hasar olabilir, bunu öngörüyoruz, ama can kaybının olmaması gerekiyor. Depremler derken, iklim değişiklikleri sel baskınları da doğal olaylar.

Bunlarında mühendislik hizmeti almış kentlerde bu tarz olayları rahatlıkla alt edebilir, karşılayabilirsiniz. Alt yapısı, drenajı olmayan, yeşil alanları azalmış, kentlerde sel felaketleri yaşanır. Mühendisliğin amacı doğal olayların, kaynakların insanların faydasına yönlendirilmesidir.''

Yapılan konuşmanın ardından İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube yönetimi ve üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu.