İstanbul Marmara Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail Açıklaması

Marmara Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail Açıklaması

15.05.2018 - 18:50 | Son Güncellenme:

.

Marmara Üniversitesi Senatosundan İsrail Açıklaması

Marmara Üniversitesi Senatosu, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Marmara Üniversitesi Senatosu, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. İsrail Devletinin, üç semavî dinin kutsal mekânı ve binlerce yıldır Filistin toprağı olan mukaddes Kudüs şehrini işgal ederek cebren başkent ilân etmesi sürecinde attığı son adımlara karşı Filistin halkının gösterdiği meşru sivil direniş, bir vatanseverlik örneği olduğunu belirten kurumun açıklaması şöyle;
"Kardeş Filistin halkının gösterdiği sivil demokratik direnişin, her türlü insanî değer ayaklar altına alınarak İsrail Devleti tarafından silah zoruyla bastırılmaya çalışılması asla kabul edilemez. İnsan hayatının hiçe sayıldığı bu saldırı ve toplu kıyımı tel’in ediyoruz. İsrail Devletini, işgal ettiği topraklardan derhal çekilerek 1967 öncesi sınırlarına dönmeye davet ediyoruz. İnsanlığı bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.
Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin, kardeş Filistin halkının vazgeçilemez hakkı olduğuna inanıyoruz. Masum Filistinlilere yönelik olarak İsrail Devletinin uyguladığı insanlık dışı mezalimi en sert şekilde kınıyoruz.
Vatanı uğruna canını fedâ eden Filistinlilere Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Kutsal Ramazan Ayının bu vahşetin sona ermesine vesile olması dileğiyle, taziyelerimizi yüreği insan sevgisi, insan hak ve özgürlükleri için çarpan herkesle paylaşıyoruz".