Gündem Marmara’ya FETÖ baskını: 29 gözaltı

Marmara’ya FETÖ baskını: 29 gözaltı

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Marmara Üniversitesi yapılanmasına yönelik 5 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 14’ü akademik, 15’i idari ve teknik personelin bulunduğu 29 şüpheli isim gözaltına alındı

Marmara’ya FETÖ baskını: 29 gözaltı

Marmara Üniversitesi’nde, FETÖ’yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle ihraç edilen ve aktif görevde bulunan 42 personele yönelik olarak dün beş ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda Prof. Dr. Yakup Yıldırım ile Prof. Dr. Fuat Dede’nin de aralarında bulunduğu 14’ü akademik, 15’i idari ve teknik personelin bulunduğu 29 şüpheli isim gözaltına alındı. Aralarında iki profesörün de bulunduğu 13 şüpheli isimin yakalanması için çalışmalar devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin üniversitedeki odalarında aramalar yapıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında dün Marmara Üniversitesi’ne operasyon düzenledi. İstanbul merkezli beş ilde düzenlenen operasyonda Marmara Üniversitesi’nde görevli olan ya da daha önce çıkarılan KHK’larla ihraç edilen aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi ve memurların bulunduğu 42 üniversite personelinin yakalanması için dün sabah saatlerinde operasyon yapıldı.
3 kampüste 7 fakültede
Yapılan baskınlarda aranan şüphelilerden 29’u yakalanırken, üniversitenin Maltepe, Göztepe ve Beykoz kampüslerinde aramalar yapıldı. Üniversitenin Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Rektörlük binası, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Teknik ve Mühendislik Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi’nde aktif görevde bulunan 24 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin fakülte ve rektörlük binaları içerisinde bulunan odalarında aramalar yapıldı.
Gözaltı listesinde bulunan 42 şüpheli isimden bazılarının örgütün tepe isimleriyle yoğun irtibatlı olduğu, bazılarının Bank Asya’ya yüksek meblağlarda paralar yatırdığının tespit edildiği soruşturmada, gözaltı listesinde bulunan ve birinin aktif görevde olduğu öğrenilen profesörlerden Prof. Dr. Fuat Dede ile KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Yakup Yıldırım’ın gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi. KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Murat Sarı ile Prof. Dr. Mustafa Bakır’ın ise aranan 13 isim arasında bulunduğu öğrenilirken, aktif göreve devam ederken gözaltına alınan Tıp Fakültesi hocalarından Prof. Fuat Dede ile Doç. Dr. Cevdet Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

18’i ByLock kullanıcısı

Hakkında gözaltı kararı bulunan 42 şüpheliden 18’inin FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilirken, kullanıcıların 13’ünün aktif görevde bulunan, dördünün KHK ile ihraç edilen, birinin ise görev süresi dolduktan sonra görevden ayrılan personel olduğu öğrenildi.